Kuka soitti? Selvitä puhelinnumero nopeasti (Opas 2024)

Oletko koskaan saanut puhelua tuntemattomasta numerosta ja miettinyt, kuka soitti? Tai oletko unohtanut oman puhelinnumerosi ja haluat tarkistaa sen? Tai ehkä haluat selvittää jonkun henkilön tai yrityksen numeron, mutta et löydä sitä mistään?

miten selvittää puhelinnumero

Ei hätää, sillä tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit selvittää puhelinnumeron helposti ja nopeasti eri tilanteissa. Olemme kokenut puhelinliittymäekspertti, jolla on vuosien kokemus aiheesta. Olemme tutkineet netissä tarjolla olevaa materiaalia ja koonneet sinulle parhaat vinkit ja palvelut numeroiden selvittämiseen.

Lue siis eteenpäin ja opi, miten voit selvitä puhelinnumeron ilmaiseksi tai edullisesti tekstiviestillä, netissä tai puhelimitse. Ja jos olet vaihtamassa puhelinliittymää tai etsimässä halvempaa vaihtoehtoa, muista vertailla parhaat puhelinliittymät meidän ilmaisesta vertailustamme.

Miten selvitän oman puhelinnumeroni?

Joskus saattaa käydä niin, että unohdat oman puhelinnumerosi tai et ole varma, mikä se on. Tämä voi olla hankalaa, jos haluat antaa numerosi jollekin tai ilmoittautua johonkin palveluun.

Onneksi oman puhelinnumeron selvittäminen on helppoa ja ilmaista. Voit tehdä sen seuraavilla tavoilla:

 • Soita toiseen puhelimeen. Jos sinulla on toinen puhelin käytössäsi tai voit lainata sellaista joltain, voit soittaa siihen omalla puhelimellasi ja katsoa näytöltä, mikä numero näkyy. Tämä on yksinkertainen ja nopea tapa selvittää oma numerosi.
 • Katso asetuksista. Useimmissa älypuhelimissa voit löytää oman numerosi asetuksista. Esimerkiksi iPhonessa voit mennä Asetukset > Puhelin > Oma numero. Android-puhelimissa voit mennä Asetukset > Tietoja puhelimesta > Status > Oma puhelinnumero.
 • Lähetä tekstiviesti. Jos et voi soittaa toiseen puhelimeen tai et löydä numeroasi asetuksista, voit lähettää tekstiviestin jollekin tutulle ja pyytää häntä kertomaan sinulle numerosi. Tämä maksaa vain tekstiviestin hinnan.
 • Soita ilmaiseen palveluun. Jos et halua lähettää tekstiviestiä tai et tiedä kenelle voisit soittaa, voit soittaa ilmaiseen palveluun, joka kertoo sinulle numerosi. Esimerkiksi Telian asiakkaat voivat soittaa numeroon 0800 100 100 ja kuulla oman numeronsa.

Miten selvitän kuka soitti minulle tuntemattomasta numerosta?

Joskus saatat saada puhelun tuntemattomasta numerosta ja jäädä miettimään, kuka soitti sinulle ja miksi. Tämä voi olla ärsyttävää tai jopa pelottavaa, jos epäilet kyseessä olevan huijausyritys tai häirintää.

Onneksi voit yrittää selvittää kuka soitti sinulle tuntemattomasta numerosta eri tavoin:

1. Soita takaisin

Jos olet rohkea ja utelias, voit yrittää soittaa takaisin numeroon ja kysyä, kuka siellä on ja miksi hän soitti sinulle. Tämä voi olla nopein tapa saada vastaus, mutta se voi myös olla riskialtista, jos kyseessä on maksullinen palvelunumero tai huijari, joka yrittää saada sinut puhumaan jotain, jota voit katua myöhemmin. Älä siis anna mitään henkilö- tai pankkitietojasi puhelimessa tuntemattomalle.

2. Tee numerohaku netissä

Jos et halua soittaa takaisin tai et saa vastausta, voit yrittää tehdä numerohaun netissä. Voit esimerkiksi käyttää meidän ilmaista numerohakupalveluamme, jossa voit syöttää numeron hakukenttään ja nähdä, mitä muut käyttäjät ovat kertoneet siitä. Palvelussamme on listattu yli 400 000 puhelinnumeroa, jotka ovat usein puhelinmyyjiä, huijareita tai muita häiriköitä. Voit myös lukea muiden käyttäjien kommentteja ja arvioita numeroista ja jättää oman palautteesi. Näin voit selvittää, onko numero luotettava vai ei.

3. Käytä maksullista numeropalvelua

Jos et löydä tietoa numerosta netistä tai haluat varmistaa sen paikkansapitävyyden, voit käyttää maksullista numeropalvelua, joka kertoo sinulle numeron omistajan nimen ja osoitteen.

Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi

Nämä palvelut saavat tietonsa puhelinoperaattoreilta ja muista tietolähteistä, joten ne ovat yleensä luotettavia ja ajantasaisia. Numeropalveluiden käyttö maksaa kuitenkin muutaman euron per haku, joten niitä kannattaa käyttää vain tarvittaessa.

Miten selvitän jonkun henkilön tai yrityksen numeron?

Joskus saatat haluta selvittää jonkun henkilön tai yrityksen numeron, jotta voit ottaa yhteyttä heihin jostain syystä. Ehkä haluat soittaa vanhalle ystävällesi, varata ajan lääkärille tai tilata ruokaa kotiinkuljetuksella.

Onneksi voit yrittää selvittää jonkun henkilön tai yrityksen numeron seuraavilla tavoilla:

 • Kysy suoraan. Jos tunnet henkilön tai yrityksen, jolta haluat saada numeron, voit kysyä sitä suoraan heiltä tai heidän tuttaviltaan. Tämä on yksinkertainen ja kohtelias tapa saada haluamasi numero, jos he ovat valmiita antamaan sen sinulle.
 • Etsi netistä. Jos et tunne henkilöä tai yritystä tai et halua kysyä heiltä suoraan, voit etsiä heidän numeroaan netistä. Voit esimerkiksi käyttää meidän ilmaista hakupalveluamme, jossa voit hakea henkilön tai yrityksen nimellä ja paikkakunnalla ja nähdä heidän numeronsa, jos se on julkinen. Voit myös käyttää muita hakukoneita, kuten Googlea tai Bingiä, ja katsoa, löytyykö heidän numeroaan heidän kotisivuiltaan, sosiaalisen median profiileistaan tai muista verkkosivustoilta.
 • Kokeile maksullista henkilöhakupalvelua. Jos et löydä henkilön tai yrityksen numeroa netistä tai haluat varmistaa sen oikeellisuuden, voit kokeilla maksullista henkilöhakupalvelua, joka kertoo sinulle henkilön tai yrityksen nimen, osoitteen ja numeron. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Fonecta.fi ja 16100.fi. Nämä palvelut saavat tietonsa väestörekisteristä, kaupparekisteristä ja muista tietolähteistä, joten ne ovat yleensä luotettavia ja ajantasaisia. Henkilöhakupalveluiden käyttö maksaa kuitenkin muutaman euron per haku, joten niitä kannattaa käyttää vain tarvittaessa.

Miten voin säästää puhelinliittymän hinnassa?

Jos haluat säästää puhelinliittymän hinnassa, kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja valita se, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja budjettiisi. Voit tehdä vertailun helposti ja nopeasti meidän ilmaisella liittymävertailullamme, jossa voit nähdä eri operaattoreiden hinnat, datamäärät, puhe- ja tekstiviestipaketit sekä muut ominaisuudet.

Vertailumme avulla voit löytää halvimman puhelinliittymän itsellesi ja tilata sen suoraan operaattorilta. Voit myös vaihtaa puhelinliittymää milloin tahansa, jos löydät paremman tarjouksen. Näin voit säästää jopa satoja euroja vuodessa puhelinlaskussasi.

Tässä muutamia esimerkkejä operaattoreiden liittymistä, joita voit tilata meidän kauttamme:

 • DNA. DNA on yksi Suomen suurimmista operaattoreista, joka tarjoaa laadukkaita ja edullisia puhelinliittymiä. DNA:n liittymissä on rajaton netti, puhe ja viestit sekä muita etuja, kuten DNA TV ja DNA Prepaid -sovellus. DNA:n liittymät alkavat vain 14,90 eurosta kuukaudessa. Tilaa DNA:n liittymä tästä.
 • Moi. Moi on uusi ja innovatiivinen operaattori, joka tarjoaa yksinkertaisia ja halpoja puhelinliittymiä. Moi:n liittymissä on 4 gigaa dataa kuukaudessa sekä rajaton puhe ja viestit. Voit myös jakaa dataa muiden Moi-käyttäjien kanssa tai ostaa lisää dataa tarvittaessa. Moi:n liittymät maksavat vain 6 euroa kuukaudessa. Tilaa Moi:n liittymä tästä.
 • Telia. Telia on yksi Suomen johtavista operaattoreista, joka tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita puhelinliittymiä. Telian liittymissä on rajaton netti, puhe ja viestit sekä muita etuja, kuten C More -suoratoistopalvelu ja Telia Dot -sovellus. Telian liittymät alkavat vain 24,90 eurosta kuukaudessa. Tilaa Telian liittymä tästä.
 • Elisa. Elisa on Suomen suosituin operaattori, joka tarjoaa kattavia ja edullisia puhelinliittymiä. Elisan liittymissä on rajaton netti, puhe ja viestit sekä muita etuja, kuten Elisa Viihde -suoratoistopalvelu ja Elisa Saunalahti -sovellus. Elisan liittymät alkavat vain 19,90 eurosta kuukaudessa. Tilaa Elisan liittymä tästä.

Näin selvität puhelinnumeron helposti ja nopeasti

Tässä artikkelissa olemme kertoneet sinulle, miten voit selvitä puhelinnumeron helposti ja nopeasti eri tilanteissa. Olemme antaneet sinulle parhaat vinkit ja palvelut numeroiden selvittämiseen ilmaiseksi tai edullisesti tekstiviestillä, netissä tai puhelimitse. Olemme myös kertoneet sinulle, miten voit säästää puhelinliittymän hinnassa vertailemalla eri operaattoreiden tarjouksia meidän ilmaisella liittymävertailullamme.

Toivomme, että tämä artikkeli on ollut sinulle hyödyllinen ja että olet löytänyt etsimäsi numeron tai saanut vastauksen kysymykseesi “kuka soitti”.

Muista myös vertailla parhaat puhelinliittymät meidän ilmaisesta vertailustamme ja tilata halvin ja sopivin liittymä itsellesi. Näin voit nauttia laadukkaasta ja edullisesta puhelimesta ilman huolia.

Kiitos, että luit artikkelimme. Toivottavasti pidit siitä ja opit jotain uutta. Pysy kuulolla, sillä meillä on tulossa lisää kiinnostavia ja hyödyllisiä artikkeleita puhelinliittymiin liittyen.

Usein kysytyt kysymykset puhelinnumeroista

Tässä osiossa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin puhelinnumeroista ja niiden selvittämisestä. Jos sinulla on jokin kysymys, jota emme ole käsitelleet tässä artikkelissa, voit jättää sen meille kommenttikenttään ja me yritämme vastata siihen mahdollisimman pian.

Miten voin estää tuntemattomia numeroita soittamasta minulle?

Jos et halua saada puheluita tuntemattomista numeroista, voit estää ne puhelimesi asetuksista. Tämä riippuu siitä, minkälainen puhelin sinulla on, mutta yleensä voit mennä Puhelin > Estetyt numerot tai Asetukset > Puhelin > Estä tuntemattomat soittajat. Voit myös estää yksittäisiä numeroita soittamalla niille takaisin ja valitsemalla Estä tämä numero.

Miten voin selvittää ulkomaisen numeron?

Jos saat puhelun ulkomaisesta numerosta tai haluat selvittää jonkun ulkomaisen numeron, voit käyttää netissä olevia palveluita, jotka kertovat sinulle numeron alkuperämaan ja operaattorin. Esimerkiksi voit käyttää sivustoa https://www.numberingplans.com/, jossa voit syöttää numeron ja nähdä sen tiedot. Voit myös tunnistaa ulkomaisen numeron maakoodista, joka on yleensä + tai 00 ja sitten 1-3 numeroa. Esimerkiksi +358 on Suomen maakoodi.

Miten voin selvittää salaisen numeron?

Jos saat puhelun salaisesta numerosta, joka ei näy puhelimesi näytöllä, et voi yleensä selvittää sitä tavallisilla tavoilla. Salainen numero tarkoittaa sitä, että soittaja on piilottanut numeronsa tarkoituksella, eikä sitä voi nähdä ilman erityistä lupaa tai oikeudellista perustetta. Jos epäilet, että salainen numero on häirintää tai rikollista toimintaa, voit ottaa yhteyttä poliisiin tai operaattoriisi ja pyytää heitä selvittämään numeron.

Miten voin selvittää prepaid-numeron?

Prepaid-numero tarkoittaa sitä, että soittaja on hankkinut liittymän ilman henkilötietojen antamista. Prepaid-numerot ovat yleensä vaikeampia selvittää kuin tavalliset numerot, sillä niitä ei ole rekisteröity mihinkään tietokantaan. Voit kuitenkin yrittää tehdä numerohaun netissä ja katsoa, löytyykö siitä mitään tietoa. Voit myös soittaa takaisin tai lähettää tekstiviestin ja kysyä, kuka siellä on.

Miten voin selvittää maksullisen palvelunumeron?

Maksullinen palvelunumero tarkoittaa sitä, että soittaja veloittaa sinulta jonkin summan puhelusta. Maksulliset palvelunumerot ovat yleensä helppoja tunnistaa, sillä ne alkavat usein 0600-, 0700- tai 0800-numerolla. Voit myös selvittää maksullisen palvelunumeron hinnan ja sisällön netissä olevista palveluista, kuten https://www.viestintavirasto.fi/palvelunumerot.html, jossa voit syöttää numeron ja nähdä sen tiedot.

Miten voin selvittää yrityksen asiakaspalvelunumeron?

Jos haluat ottaa yhteyttä jonkin yrityksen asiakaspalveluun, voit yleensä löytää heidän numeronsa heidän kotisivuiltaan, sosiaalisen median profiileistaan tai muista verkkosivustoilta. Voit myös käyttää meidän ilmaista hakupalveluamme, jossa voit hakea yrityksen nimellä ja paikkakunnalla ja nähdä heidän numeronsa, jos se on julkinen. Jos et löydä yrityksen asiakaspalvelunumeroa netistä, voit kokeilla soittaa heidän päänumeroonsa ja pyytää yhdistämään sinut asiakaspalveluun.

Miten voin selvittää henkilön numeron, jos tiedän vain hänen nimensä?

Jos haluat selvittää henkilön numeron, mutta tiedät vain hänen nimensä, voit yrittää tehdä henkilöhaun netissä. Voit esimerkiksi käyttää meidän ilmaista hakupalveluamme, jossa voit hakea henkilön nimellä ja paikkakunnalla ja nähdä hänen numeronsa, jos se on julkinen. Voit myös käyttää muita hakukoneita, kuten Googlea tai Bingiä, ja katsoa, löytyykö hänen numeroaan heidän kotisivuiltaan, sosiaalisen median profiileistaan tai muista verkkosivustoilta. Jos et löydä henkilön numeroa netistä tai haluat varmistaa sen oikeellisuuden, voit kokeilla maksullista henkilöhakupalvelua, kuten Fonecta.fi tai 16100.fi, joka kertoo sinulle henkilön nimen, osoitteen ja numeron.


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 29 joulukuun, 2023