Halvimmat liittymät rajattomalla puheella – Vertailu ja hinta-analyysi

Puhelut ovat edelleen tärkeä osa monen ihmisen arkea, vaikka netin käyttö onkin kasvanut huimasti viime vuosina. Jos soitat paljon tai haluat olla varma, että puhelut eivät lopu kesken, kannattaa harkita rajatonta puhepakettia. Rajaton puhe tarkoittaa sitä, että voit soittaa niin paljon kuin haluat kotimaassa ilman lisäkuluja. Rajaton puhe sisältää usein myös rajattomat tekstiviestit.

halvin puhepaketti

Rajaton puhepaketti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki puhelut olisivat ilmaisia. Esimerkiksi ulkomaanpuhelut ja ulkomaan data, palvelunumerot ja erikoisnumerot voivat aiheuttaa lisämaksuja. Siksi on hyvä tarkistaa liittymän ehdot ennen tilaamista.

Rajattoman puheen hinta vaihtelee operaattoreiden ja liittymien välillä. Halvin rajaton puhepaketti ei välttämättä ole se, joka sisältää vain rajattoman puheen ja tekstiviestit. Jos käytät myös nettiä puhelimellasi, kannattaa valita liittymä, jossa on myös riittävästi dataa. Data tarkoittaa sitä, kuinka paljon voit käyttää nettiä puhelimellasi ilman lisämaksuja.

Tässä artikkelissa vertailemme eri operaattoreiden tarjoamia liittymiä, joissa on rajaton puhepaketti. Tarkastelemme niiden hintoja, nopeuksia ja muita ominaisuuksia. Lisäksi annamme vinkkejä siihen, miten voit valita itsellesi sopivan ja edullisen liittymän.

Miksi valita rajaton puhepaketti?

Rajaton puhepaketti on hyvä valinta monesta syystä:

 • Et joudu murehtimaan puheluiden kestosta tai määrästä. Voit soittaa niin pitkiä tai lyhyitä puheluita kuin haluat ilman pelkoa yllättävistä laskuista.
 • Säästät rahaa pitkällä aikavälillä. Jos soitat paljon tai epäsäännöllisesti, rajaton puhepaketti voi olla edullisempi kuin käytön mukaan laskutettava liittymä. Voit myös hyödyntää erilaisia tarjouksia ja alennuksia, joita operaattorit antavat rajattomille liittymille.
 • Saat paremman asiakaspalvelun ja turvallisuuden. Rajattomalla liittymällä voit olla yhteydessä asiakaspalveluun tai hätänumeroihin milloin tahansa ilman lisämaksuja. Voit myös soittaa esimerkiksi lääkärille tai pankille ilman kiirettä tai stressiä.
 • Voit hyödyntää muita etuja ja palveluita. Monet operaattorit tarjoavat rajattomille liittymille esimerkiksi ilmaista musiikkia, videota tai lehtiä. Voit myös saada alennuksia muista tuotteista tai palveluista.

Miten valita halvin rajaton puhepaketti?

Halvin rajaton puhepaketti riippuu siitä, mitä muuta haluat liittymältäsi. Jos haluat vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä, voit valita halvimman mahdollisen liittymän, jossa on rajaton puhe ja tekstiviestit. Jos haluat myös käyttää nettiä puhelimellasi, sinun pitää ottaa huomioon myös datan määrä ja nopeus.

Datan määrä tarkoittaa sitä, kuinka paljon voit käyttää nettiä puhelimellasi kuukaudessa ilman lisämaksuja. Datan nopeus tarkoittaa sitä, kuinka nopeasti netti toimii puhelimellasi. Molemmat vaikuttavat liittymän hintaan.

Yleensä mitä enemmän dataa ja mitä nopeampi netti, sitä kalliimpi liittymä. Siksi kannattaa valita liittymä, jossa on juuri sopivasti dataa ja nopeutta omaan käyttöösi. Jos käytät nettiä vain vähän tai harvoin, voit valita liittymän, jossa on vähän dataa ja hidas netti. Jos käytät nettiä paljon tai usein, kannattaa valita liittymä, jossa on paljon dataa ja nopea netti.

Voit arvioida oman datan tarpeesi seuraavien esimerkkien avulla:

 • Vähän dataa (alle 1 Gt/kk): Sopii sinulle, jos käytät nettiä vain silloin tällöin esimerkiksi sähköpostin tai WhatsAppin kautta. Et katso videoita, kuuntele musiikkia tai pelaa pelejä puhelimellasi.
 • Keskitasoa dataa (1-10 Gt/kk): Sopii sinulle, jos käytät nettiä melko usein esimerkiksi sosiaalisen median, uutisten tai karttojen kautta. Katselet videoita, kuuntelet musiikkia tai pelaat pelejä puhelimellasi silloin tällöin.
 • Paljon dataa (yli 10 Gt/kk): Sopii sinulle, jos käytät nettiä paljon ja monipuolisesti esimerkiksi videopuheluiden, suoratoiston tai verkkopelaamisen kautta. Katselet videoita, kuuntelet musiikkia tai pelaat pelejä puhelimellasi usein ja pitkään.

Datan nopeus vaikuttaa siihen, kuinka sujuvasti netti toimii puhelimellasi. Mitä nopeampi netti, sitä parempi laatu ja vähemmän pätkimistä. Nettiyhteyden nopeus mitataan megabiteissä sekunnissa (Mb/s). Yleensä mitä enemmän dataa liittymässä on, sitä nopeampi netti siinä on.

Voit arvioida oman datan nopeuden tarpeesi seuraavien esimerkkien avulla:

 • Hidas netti (alle 10 Mb/s): Sopii sinulle, jos et katso videoita tai kuuntele musiikkia puhelimellasi. Riittää perusnetin käyttöön kuten sähköpostiin tai WhatsAppiin.
 • Keskinopea netti (10-100 Mb/s): Sopii sinulle, jos katselet videoita tai kuuntelet musiikkia puhelimellasi silloin tällöin. Riittää useimpien nettisivujen ja sovellusten käyttöön kuten sosiaaliseen mediaan tai uutisiin.
 • Nopea netti (yli 100 Mb/s): Sopii sinulle, jos katselet videoita tai kuuntelet musiikkia puhelimellasi usein ja pitkään. Riittää vaativimpien nettisivujen ja sovellusten käyttöön kuten videopuheluihin, suoratoistoon tai verkkopelaamiseen.

Halvimmat rajattoman puheen liittymät eri operaattoreilta

Suomessa on neljä suurta operaattoria: DNA, Elisa, Moi ja Telia.

Tässä osiossa vertailemme eri operaattoreiden tarjoamia liittymiä, joissa on rajaton puhepaketti. Vertailussa ovat mukana DNA, Elisa, Moi ja Telia. Vertailuperusteina ovat liittymän kuukausihinta, netin nopeus ja datan määrä. Lisäksi kerromme liittymien muista eduista ja ominaisuuksista.

DNA

DNA on yksi Suomen suurimmista operaattoreista, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liittymiä. DNA:n liittymissä on usein mukana myös muita etuja, kuten ilmaisia kanavapaketteja tai alennuksia muista tuotteista tai palveluista.

DNA:n halvin rajaton puhepaketti on DNA Jämpti 5M, joka maksaa 15,90 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä on rajaton 4G-netti 5 megabitin nopeudella sekä puhelut ja viestit käytön mukaan. EU:ssa voit käyttää nettiä 15 gigatavua kuukaudessa.

DNA:n nopein rajaton puhepaketti on DNA Rajaton 5G 1000M, joka maksaa 49,90 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä on rajaton 5G-netti jopa 1000 megabitin nopeudella sekä rajattomat puhelut ja viestit. EU:ssa voit käyttää nettiä 45 gigatavua kuukaudessa.

DNA:n liittymätarjoukset juuri nyt [päivitetty tänään] » DNA

Elisa

Elisa on toinen Suomen suurimmista operaattoreista, joka tunnetaan myös Saunalahden ja Kolumbuksen brändeistä. Elisan liittymissä on usein mukana myös muita etuja, kuten ilmaisia lehtiä tai videopalveluita.

Elisan halvin rajaton puhepaketti on Elisa Tarkka 5M, joka maksaa 15,90 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä on rajaton 4G-netti 5 megabitin nopeudella sekä puhelut ja viestit käytön mukaan. EU:ssa voit käyttää nettiä 5 gigatavua kuukaudessa.

Elisan nopein rajaton puhepaketti on Elisa Rajaton Premium 5G, joka maksaa 44,90 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä on rajaton 5G-netti jopa 1000 megabitin nopeudella sekä rajattomat puhelut ja viestit. EU:ssa voit käyttää nettiä 50 gigatavua kuukaudessa.

Elisan liittymätarjoukset juuri nyt [päivitetty tänään] » Elisa

Moi

Moi on uudempi operaattori, joka erottuu edullisilla hinnoillaan ja joustavilla liittymillään. Moi tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden muokata liittymäänsä oman tarpeensa mukaan sekä jakaa dataa useamman sim-kortin kesken.

Moin halvin rajaton puhepaketti on Moi Potti 6 Gt, joka maksaa 12 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi puhelut ja viestit maksavat 0,055 euroa minuutilta tai kappaleelta, mutta enintään 4 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä on 6 gigatavua 4G-nettiä 100 megabitin nopeudella, jonka voi jakaa useamman sim-kortin kesken. EU:ssa voit käyttää nettiä 12 gigatavua kuukaudessa.

Moin nopein rajaton puhepaketti on Moi Rajaton 5G 1000M, joka maksaa 43 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi puhelut ja viestit maksavat 0,055 euroa minuutilta tai kappaleelta, mutta enintään 4 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä on rajaton 5G-netti jopa 1000 megabitin nopeudella. EU:ssa voit käyttää nettiä 20 gigatavua kuukaudessa.

Moin liittymätarjoukset juuri nyt [päivitetty tänään] » Moi

Telia

Telia on kolmas Suomen suurimmista operaattoreista, joka tunnetaan myös Soneran ja Tele Finlandin brändeistä. Telian liittymissä on usein mukana myös muita etuja, kuten ilmaisia kanavapaketteja tai C More -palvelua.

Telian halvin rajaton puhepaketti on Telia Dot, joka maksaa 8-25 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi puhelut ja viestit maksavat 0-1 euroa päivässä. Tässä liittymässä on rajaton 4G-netti 100 megabitin nopeudella. EU:ssa voit käyttää nettiä 10 gigatavua kuukaudessa.

Telian nopein rajaton puhepaketti on Telia Rajaton 5G Premium, joka maksaa 44,99 euroa kuukaudessa ensimmäiset 12 kuukautta ja sen jälkeen 49,99 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi saat C More -palvelun kaupan päälle. Tässä liittymässä on rajaton 5G-netti jopa 1000 megabitin nopeudella sekä rajattomat puhelut ja viestit. EU:ssa voit käyttää nettiä 30 gigatavua kuukaudessa.

Telian liittymätarjoukset juuri nyt [päivitetty tänään] » Telia

Miten säästää rahaa rajattomalla puheella?

Rajaton puhepaketti voi olla edullinen vaihtoehto, jos soitat paljon tai haluat olla varma, että puhelut eivät lopu kesken. Voit kuitenkin säästää vielä enemmän rahaa seuraavilla tavoilla:

 • Vertaa eri operaattoreiden tarjouksia ja vaihda halvempaan liittymään. Voit käyttää tämän sivun yläosassa olevaa liittymävertailua tai tehdä numerohaun löytääksesi itsellesi sopivan ja edullisen liittymän.
 • Valitse liittymä, jossa on sopiva määrä dataa ja nopeutta omaan käyttöösi. Jos et tarvitse paljon nettiä puhelimellasi, voit valita liittymän, jossa on vähemmän dataa ja hidas netti. Jos taas tarvitset paljon nettiä puhelimellasi, kannattaa valita liittymä, jossa on enemmän dataa ja nopea netti.
 • Hyödynnä operaattoreiden muita etuja ja palveluita. Monet operaattorit tarjoavat rajattomille liittymille esimerkiksi ilmaista musiikkia, videota tai lehtiä. Voit myös saada alennuksia muista tuotteista tai palveluista.

Paras rajaton puhepaketti juuri sinulle

Halvin puhelinpaketti juuri sinulle riippuu siitä, mitä muuta haluat liittymältäsi.

Jos haluat vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä, voit valita halvimman mahdollisen liittymän, jossa on rajaton puhe ja tekstiviestit. Jos haluat myös käyttää nettiä puhelimellasi, sinun pitää ottaa huomioon myös datan määrä ja nopeus.

Voit käyttää tämän sivun yläosassa olevaa liittymävertailua tai tehdä numerohaun löytääksesi itsellesi sopivan ja edullisen liittymän. Vertailussa on mukana DNA:n, Elisan, Moin ja Telian liittymätarjoukset. Voit myös lukea lisää eri operaattoreiden liittymistä tämän artikkelin aiemmista osioista.

Näin vaihdat halvempaan rajattomaan puhepakettiin

Jos olet löytänyt itsellesi halvemman rajattoman puhepaketin, voit vaihtaa siihen helposti seuraavilla tavoilla:

 • Tee numerohaku ja tilaa uusi liittymä verkossa. Numerohaku on helppo ja nopea tapa kilpailuttaa puhelinliittymät. Sinun tarvitsee vain syöttää nykyinen puhelinnumerosi ja valita haluamasi liittymä. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihdon puolestasi ja saat uuden sim-kortin postissa.
 • Ota yhteyttä uuteen operaattoriin puhelimitse tai chatissa. Voit myös ottaa yhteyttä uuteen operaattoriin puhelimitse tai chatissa ja tilata uuden liittymän sitä kautta. Kerro vain nykyinen puhelinnumerosi ja haluamasi liittymä. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihdon puolestasi ja saat uuden sim-kortin postissa.
 • Käy uuden operaattorin myymälässä tai kioskilla. Voit myös käydä uuden operaattorin myymälässä tai kioskilla ja tilata uuden liittymän siellä. Ota mukaasi nykyinen puhelinnumerosi ja henkilöllisyystodistuksesi. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihdon puolestasi ja saat uuden sim-kortin heti mukaasi.

Liittymän vaihtaminen ei maksa mitään eikä vaikuta puhelinnumerosi säilymiseen. Voit siis pitää vanhan numerosi, vaikka vaihtaisit operaattoria. Liittymän vaihtaminen kestää yleensä muutaman päivän, jonka aikana voit käyttää vanhaa liittymääsi normaalisti.

Halvin rajaton puhepaketti – vertailu ja hinta-analyysi

Tämän artikkelin tavoitteena oli tarjota sinulle ainutlaatuista ja hyödyllistä tietoa rajattomista puhepaketeista, joita eri operaattorit tarjoavat. Toivottavasti artikkeli auttoi sinua ymmärtämään paremmin eri liittymien eroja ja valitsemaan itsellesi sopivan ja edullisen liittymän.

Tärkeimmät havainnot tästä artikkelista ovat:

 • Rajaton puhepaketti on hyvä valinta, jos soitat paljon tai haluat olla varma, että puhelut eivät lopu kesken.
 • Rajaton puhepaketti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki puhelut olisivat ilmaisia. Esimerkiksi ulkomaanpuhelut, palvelunumerot ja erikoisnumerot voivat aiheuttaa lisämaksuja.
 • Rajattoman puheen hinta vaihtelee operaattoreiden ja liittymien välillä. Halvin rajaton puhepaketti ei välttämättä ole se, joka sisältää vain rajattoman puheen ja tekstiviestit. Jos käytät myös nettiä puhelimellasi, kannattaa valita liittymä, jossa on myös riittävästi dataa ja nopeutta.
 • Voit vertailla eri operaattoreiden tarjouksia tämän sivun yläosassa olevan liittymävertailun tai numerohaun avulla. Voit myös lukea lisää eri operaattoreiden liittymistä tämän artikkelin aiemmista osioista.
 • Voit säästää vielä enemmän rahaa valitsemalla liittymän, jossa on sopiva määrä dataa ja nopeutta omaan käyttöösi sekä hyödyntämällä operaattoreiden muita etuja ja palveluita.
 • Voit vaihtaa halvempaan rajattomaan puhepakettiin helposti tekemällä numerohaun ja tilaamalla uuden liittymän verkossa, ottamalla yhteyttä uuteen operaattoriin puhelimitse tai chatissa tai käymällä uuden operaattorin myymälässä tai kioskilla.

Kiitos, että luit tämän artikkelin. Jos haluat vertailla parhaat puhelinliittymät meidän ilmaisesta vertailusta, klikkaa tästä: https://puhelinliittymät.net/liittymavertailu/.

Usein kysytyt kysymykset rajattomista puhepaketeista

Tässä osiossa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita kuluttajilla on rajattomista puhepaketeista. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, voit ottaa yhteyttä haluamaasi operaattoriin tai lukea lisää heidän verkkosivuiltaan.

Mikä on rajaton puhepaketti?

Rajaton puhepaketti on puhelinliittymä, jossa voit soittaa ja lähettää tekstiviestejä niin paljon kuin haluat kiinteällä kuukausimaksulla. Rajaton puhepaketti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki puhelut olisivat ilmaisia. Esimerkiksi ulkomaanpuhelut, palvelunumerot ja erikoisnumerot voivat aiheuttaa lisämaksuja.

Kenelle rajaton puhepaketti sopii?

Rajaton puhepaketti sopii sinulle, jos soitat paljon tai haluat olla varma, että puhelut eivät lopu kesken. Rajaton puhepaketti voi olla myös edullinen vaihtoehto, jos soitat usein eri operaattoreiden liittymiin tai ulkomaille. Rajaton puhepaketti ei välttämättä ole paras valinta sinulle, jos soitat vain harvoin tai käytät enimmäkseen nettipuheluita.

Mitä muuta pitää huomioida rajattomassa puhepaketissa?

Rajattoman puhepaketin lisäksi sinun pitää huomioida myös liittymän muut ominaisuudet, kuten netin määrä ja nopeus. Jos käytät paljon nettiä puhelimellasi, kannattaa valita liittymä, jossa on riittävästi dataa ja nopeutta. Jos et tarvitse paljon nettiä puhelimellasi, voit valita liittymän, jossa on vähemmän dataa ja hidas netti.

Miten vertailla eri operaattoreiden rajattomia puhepaketteja?

Voit vertailla eri operaattoreiden rajattomia puhepaketteja tämän sivun yläosassa olevan liittymävertailun tai numerohaun avulla. Voit myös lukea lisää eri operaattoreiden liittymistä tämän artikkelin aiemmista osioista. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota liittymän kuukausihintaan, netin määrään ja nopeuteen sekä mahdollisiin muihin etuihin ja palveluihin.

Miten vaihtaa rajattomaan puhepakettiin?

Jos haluat vaihtaa rajattomaan puhepakettiin, voit tehdä sen helposti seuraavilla tavoilla:

 • Tee numerohaku ja tilaa uusi liittymä verkossa. Numerohaku on helppo ja nopea tapa kilpailuttaa puhelinliittymät. Sinun tarvitsee vain syöttää nykyinen puhelinnumerosi ja valita haluamasi liittymä. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihdon puolestasi ja saat uuden sim-kortin postissa.
 • Ota yhteyttä uuteen operaattoriin puhelimitse tai chatissa. Voit myös ottaa yhteyttä uuteen operaattoriin puhelimitse tai chatissa ja tilata uuden liittymän sitä kautta. Kerro vain nykyinen puhelinnumerosi ja haluamasi liittymä. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihdon puolestasi ja saat uuden sim-kortin postissa.
 • Käy uuden operaattorin myymälässä tai kioskilla. Voit myös käydä uuden operaattorin myymälässä tai kioskilla ja tilata uuden liittymän siellä. Ota mukaasi nykyinen puhelinnumerosi ja henkilöllisyystodistuksesi. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihdon puolestasi ja saat uuden sim-kortin heti mukaasi.

Mitä tapahtuu vanhalle liittymälleni, kun vaihdan rajattomaan puhepakettiin?

Kun vaihdat rajattomaan puhepakettiin, vanha liittymäsi irtisanotaan automaattisesti. Sinun ei siis tarvitse tehdä mitään erillistä irtisanomista. Voit käyttää vanhaa liittymääsi normaalisti, kunnes uusi liittymäsi aktivoituu. Saat ilmoituksen, kun uusi liittymäsi on valmis käyttöön.

Voinko pitää vanhan puhelinnumeroni, kun vaihdan rajattomaan puhepakettiin?

Kyllä, voit pitää vanhan puhelinnumerosi, vaikka vaihtaisit operaattoria. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa nykyinen puhelinnumerosi uudelle operaattorille, kun tilaat uuden liittymän. Uusi operaattori siirtää numerosi puolestasi. Numeronsiirto ei maksa mitään eikä vaikuta puheluidesi laatuun.

Onko rajaton puhepaketti todella rajaton?

Rajaton puhepaketti tarkoittaa sitä, että voit soittaa ja lähettää tekstiviestejä niin paljon kuin haluat kiinteällä kuukausimaksulla. Rajaton puhepaketti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki puhelut olisivat ilmaisia. Esimerkiksi ulkomaanpuhelut, palvelunumerot ja erikoisnumerot voivat aiheuttaa lisämaksuja. Lisäksi jotkut operaattorit saattavat asettaa rajoituksia puheluiden pituudelle tai määrälle. Tarkista siis aina liittymän ehdot ennen tilaamista.