Puhelinliittymän vaihto: Miten voin vaihtaa puhelinliittymää?

Oletko tyytyväinen nykyiseen puhelinliittymääsi? Onko se edullinen, nopea ja luotettava? Vai maksatko liikaa, saatko huonoa palvelua ja kärsitkö hitaasta netistä? Jos vastasit kyllä jälkimmäiseen, on aika vaihtaa puhelinliittymää. Mutta miten se tehdään? Mitä pitää ottaa huomioon? Ja mistä löydät parhaan tarjouksen?

puhelinliittymän vaihto opas

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää puhelinliittymän vaihtamisesta.

Olemme koonneet sinulle yksinkertaiset ja selkeät ohjeet, joiden avulla voit vaihtaa liittymää helposti ja nopeasti. Lisäksi annamme sinulle vinkkejä, miten voit löytää juuri sinulle sopivan ja halvimman puhelinliittymän. Lopuksi kerromme myös, mitä etuja saat, kun vaihdat liittymää meidän kauttamme.

Lue siis tämä artikkeli huolella ja ota ensimmäinen askel kohti parempaa ja edullisempaa puhelinliittymää!

Miksi vaihtaa puhelinliittymää?

Puhelinliittymän vaihtamiseen on monia hyviä syitä. Tässä muutamia yleisimpiä:

  • Säästät rahaa. Puhelinliittymien hinnat vaihtelevat suuresti eri operaattoreiden välillä. Jos et ole vertaillut hintoja pitkään aikaan, saatat maksaa nykyisestä liittymästäsi paljon enemmän kuin tarvitsee. Vaihtamalla liittymää voit säästää jopa satoja euroja vuodessa.
  • Saat paremman netin. Puhelinliittymien netin nopeus ja laatu riippuvat sekä operaattorista että liittymän tyypistä. Jos haluat nauttia nopeasta ja sujuvasta netistä, kannattaa valita 4G– tai 5G-liittymä, joka sopii omaan käyttöösi. Vaihtamalla liittymää voit parantaa nettiyhteytesi laatua merkittävästi.
  • Saat parempaa palvelua. Puhelinliittymän vaihtaminen on myös tilaisuus arvioida nykyisen operaattorisi palvelun tasoa. Oletko tyytyväinen asiakaspalveluun, laskutukseen, kuuluvuuteen ja muihin etuihin? Jos et, voit vaihtaa operaattoria, joka tarjoaa sinulle parempaa palvelua ja lisäarvoa.
  • Saat enemmän vapautta. Puhelinliittymän vaihtaminen ei ole enää niin sitova kuin ennen. Nykyään useimmat liittymät ovat määräaikaisia vain ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen voit irtisanoa ne milloin tahansa ilman lisämaksuja. Voit siis vaihtaa liittymää aina, kun löydät paremman tarjouksen tai haluat kokeilla jotain uutta.

Miten vaihtaa puhelinliittymää?

Puhelinliittymän vaihtaminen on helppo ja nopea prosessi, joka ei vaadi sinulta paljon vaivaa. Seuraa vain näitä neljää askelta:

1. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse sopiva puhelinliittymä

Tämä on tärkein ja samalla haastavin vaihe, sillä markkinoilla on lukuisia erilaisia puhelinliittymiä eri operaattoreilta. Sinun täytyy siis selvittää, mikä liittymä vastaa parhaiten omaa käyttöäsi ja budjettiasi.

Voit tehdä tämän helposti käyttämällä meidän ilmaista liittymävertailuamme, joka löytyy täältä: liittymävertailu.

Syötä vain haluamasi tiedot, mitkä liittymät ovat sinulle edullisimpia ja sopivimpia. Voit myös vertailla eri liittymien ominaisuuksia, kuten netin nopeutta, datamäärää, puheluiden ja viestien hintoja sekä muita etuja.

2. Tee liittymäsopimus netissä

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan puhelinliittymän, voit tehdä liittymäsopimuksen netissä muutamassa minuutissa. Sinun tarvitsee vain klikata haluamaasi liittymää ja täyttää yhteystietosi ja maksutapasi. Ilmoita samalla, haluatko säilyttää nykyisen puhelinnumerosi vai ottaa uuden.

Jos haluat pitää vanhan numerosi, uusi operaattorisi hoitaa numeronsiirron puolestasi. Sinun ei siis tarvitse irtisanoa vanhaa liittymääsi tai olla yhteydessä vanhaan operaattoriisi.

3. Saat uuden SIM-kortin postitse

Kun olet tehnyt liittymäsopimuksen, saat uuden SIM-kortin postitse muutaman päivän kuluessa. SIM-kortti on pieni siru, joka sisältää puhelinliittymäsi tiedot ja jonka asetat puhelimeesi.

Uusi SIM-kortti ei ole vielä aktiivinen, vaan se aktivoidaan vasta, kun vaihdat sen vanhan tilalle.

4. Vaihda SIM-korttisi uuteen operaattorin ohjeiden mukaan

Kun saat ilmoituksen uudelta operaattoriltasi, että liittymäsi on valmis käyttöön, voit vaihtaa SIM-korttisi uuteen. Tämä on yleensä helppoa ja nopeaa, mutta vaihtotapa riippuu puhelimesi mallista.

Yleensä sinun täytyy vain avata puhelimesi takakansi tai käyttää erityistä työkalua irrottaaksesi SIM-korttipaikan ja asettaa uusi SIM-kortti paikalleen. Jos et ole varma, miten se tehdään, voit katsoa ohjevideoita netistä tai kysyä apua operaattoriltasi tai puhelinmyyjältäsi.

Nämä olivat siis neljä yksinkertaista askelta, joilla voit vaihtaa puhelinliittymää helposti ja nopeasti. Koko prosessi kestää yleensä noin kaksi viikkoa, jonka aikana vanha liittymäsi toimii normaalisti eikä katkoksia tule. Kun olet vaihtanut SIM-korttisi uuteen, voit alkaa nauttia uudesta ja paremmasta puhelinliittymästäsi!

Mitkä ovat parhaat puhelinliittymät juuri nyt?

Puhelinliittymien tarjonta on nykyään laaja ja monipuolinen. Eri operaattorit kilpailevat asiakkaista tarjoamalla erilaisia etuja ja alennuksia. Tämän vuoksi on vaikea sanoa, mikä on paras puhelinliittymä kaikille. Paras liittymä riippuu nimittäin paljon omasta käyttötottumuksistasi ja mieltymyksistäsi.

Yleisesti ottaen voimme kuitenkin jakaa puhelinliittymät kahteen päätyyppiin: rajattomiin ja käytön mukaan laskutettaviin.

Rajattomat liittymät ovat sellaisia, joissa saat kiinteällä kuukausimaksulla rajattoman määrän nettiä, puheluita ja viestejä. Rajattomat liittymät sopivat sinulle, jos käytät paljon nettiä, puhut ja tekstaat usein ja haluat ennakoitavuutta laskuihisi. Rajattomia liittymiä tarjoavat esimerkiksi DNA, Telia ja Elisa. Voit valita rajattomista liittymistä eri netin nopeuksia ja hintoja, riippuen siitä, tarvitsetko 4G- vai 5G-verkkoa. Rajattomat liittymät ovat yleensä kalliimpia kuin käytön mukaan laskutettavat liittymät, mutta niissä ei tule yllättäviä lisämaksuja.

Käytön mukaan laskutettavat liittymät ovat sellaisia, joissa maksat vain siitä, mitä käytät. Käytön mukaan laskutettavat liittymät sopivat sinulle, jos käytät vähän tai vaihtelevasti nettiä, puheluita ja viestejä ja haluat säästää rahaa. Käytön mukaan laskutettavia liittymiä tarjoavat esimerkiksi Moi ja Elisa. Voit valita käytön mukaan laskutettavista liittymistä eri datamääriä ja hintoja, riippuen siitä, kuinka paljon nettiä tarvitset. Käytön mukaan laskutettavat liittymät ovat yleensä halvempia kuin rajattomat liittymät, mutta niissä voi tulla lisämaksuja, jos ylität datarajasi.

Nämä ovat siis kaksi päätyyppiä puhelinliittymistä, joista voit valita. Mutta miten tiedät, mikä niistä on sinulle paras? Se riippuu siitä, kuinka paljon käytät nettiä, puheluita ja viestejä kuukaudessa. Jos et ole varma omasta käyttömäärästäsi, voit tarkistaa sen vanhoista puhelinlaskuistasi tai puhelimesi asetuksista. Kun tiedät oman käyttömääräsi, voit vertailla eri liittymien hintoja ja ominaisuuksia meidän liittymävertailussamme ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Miten me voimme auttaa sinua?

Puhelinliittymän vaihtaminen on siis helppoa, nopeaa ja kannattavaa. Mutta miten me voimme auttaa sinua tekemään sen? Me olemme Puhelinliittymät.net, Suomen johtava puhelinliittymien vertailusivusto. Meillä on yli 10 vuoden kokemus alalta ja olemme auttaneet tuhansia suomalaisia löytämään itselleen sopivimman ja halvimman puhelinliittymän.

Meidän palvelumme on täysin ilmaista ja riippumatonta. Emme ole sidoksissa mihinkään operaattoriin tai liittymään, vaan vertailemme kaikkia markkinoilla olevia vaihtoehtoja objektiivisesti ja rehellisesti. Meidän tavoitteenamme on tarjota sinulle parasta mahdollista tietoa ja neuvontaa puhelinliittymien valinnassa.

Meidän sivustollamme voit käyttää helppoa ja nopeaa liittymävertailua, joka näyttää sinulle hetkessä, mitkä liittymät ovat sinulle edullisimpia ja sopivimpia. Voit syöttää vain puhelinnumerosi ja nähdä kaikki saatavilla olevat liittymät hintoineen ja ominaisuuksineen. Voit myös vertailla eri liittymien netin nopeuksia, datamääriä, puheluiden ja viestien hintoja sekä muita etuja.

Meidän sivustollamme voit myös lukea hyödyllisiä artikkeleita ja oppaita puhelinliittymiin liittyvistä aiheista. Voit esimerkiksi oppia lisää eri operaattoreista, liittymätyypeistä, netin nopeuksista, datarajoista, numeronsiirrosta ja muista asioista, jotka vaikuttavat puhelinliittymän valintaan. Voit myös seurata meitä sosiaalisessa mediassa ja tilata uutiskirjeemme, niin saat aina tiedon uusimmista tarjouksista ja uutisista.

Usein kysytyt kysymykset puhelinliittymän vaihtamisesta

Tässä osiossa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin puhelinliittymän vaihtamisesta. Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä meihin tai haluamaasi operaattoriin.

Miten voin vaihtaa puhelinliittymää?

Voit vaihtaa puhelinliittymää helposti ja nopeasti netissä. Sinun tarvitsee vain vertailla eri vaihtoehtoja meidän liittymävertailussamme, valita sopiva liittymä, tehdä liittymäsopimus netissä, vaihtaa SIM-kortti uuteen ja nauttia uudesta liittymästäsi.

Voiko puhelinliittymän vaihtaa milloin vain?

Voit vaihtaa puhelinliittymää milloin vain, jos nykyinen liittymäsi ei ole määräaikainen tai jos määräaika on jo päättynyt. Jos nykyinen liittymäsi on määräaikainen, sinun täytyy odottaa, että sopimuskausi loppuu, ennen kuin voit vaihtaa liittymää ilman lisämaksuja. Voit tarkistaa nykyisen liittymäsi määräajan laskultasi tai operaattoriltasi.

Voinko säilyttää nykyisen puhelinnumeroni, kun vaihdan liittymää?

Kyllä, voit säilyttää nykyisen puhelinnumerosi, kun vaihdat liittymää. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa uudelle operaattorillesi, että haluat siirtää numerosi heille. Uusi operaattori hoitaa numeronsiirron puolestasi eikä sinun tarvitse olla yhteydessä vanhaan operaattoriisi. Numeronsiirto on maksutonta ja kestää yleensä noin viikon.

Mitkä ovat parhaat puhelinliittymät juuri nyt?

Paras puhelinliittymä riippuu omasta käyttötottumuksistasi ja mieltymyksistäsi. Yleisesti ottaen voit valita rajattoman tai käytön mukaan laskutettavan liittymän, riippuen siitä, kuinka paljon käytät nettiä, puheluita ja viestejä. Voit vertailla eri liittymien hintoja ja ominaisuuksia meidän liittymävertailussamme ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Mitkä ovat halvimmat puhelinliittymät juuri nyt?

Halvin puhelinliittymä riippuu siitä, kuinka paljon käytät nettiä, puheluita ja viestejä kuukaudessa. Jos käytät vähän tai vaihtelevasti nettiä, puheluita ja viestejä, halvin liittymä on yleensä käytön mukaan laskutettava liittymä. Jos käytät paljon nettiä, puheluita ja viestejä, halvin liittymä on yleensä rajaton liittymä. Voit tarkistaa oman käyttömääräsi vanhoista laskuistasi tai puhelimesi asetuksista ja vertailla eri liittymien hintoja meidän liittymävertailussamme.

Mitkä ovat nopeimmat puhelinliittymät juuri nyt?

Nopein puhelinliittymä riippuu siitä, millaista nettiyhteyttä tarvitset. Jos haluat nauttia nopeimmasta ja sujuvimmasta netistä, kannattaa valita 5G-liittymä, joka tarjoaa jopa 1000 megabitin nopeuden. Jos et tarvitse niin nopeaa nettiä tai et asu 5G-verkon alueella, voit valita 4G-liittymän, joka tarjoaa jopa 300 megabitin nopeuden. Jos et käytä nettiä paljon tai et välitä nopeudesta, voit valita 3G-liittymän, joka tarjoaa noin 10 megabitin nopeuden.

Mitkä ovat luotettavimmat puhelinliittymät juuri nyt?

Luotettavin puhelinliittymä riippuu siitä, millaista palvelua haluat operaattoriltasi. Luotettavuuteen vaikuttavat esimerkiksi asiakaspalvelun laatu, laskutuksen selkeys, kuuluvuuden kattavuus ja lisäpalveluiden tarjonta. Eri operaattorit saavat erilaisia arvosteluja ja palautetta asiakkailtaan näistä asioista. Voit lukea asiakkaiden kokemuksia ja mielipiteitä eri operaattoreista meidän sivustoltamme tai muilta arvostelusivustoilta. Voit myös kysyä suosituksia ystäviltäsi tai tuttaviltasi, jotka ovat käyttäneet eri operaattoreita.


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 9 lokakuun, 2023