Voiko puhelinliittymän siirtää toiselle henkilölle? Ohjeet ja prosessi

Tässä artikkelissa kerron, miten voit siirtää puhelinliittymäsi toiselle henkilölle, olipa kyseessä sitten perheenjäsen, ystävä, työnantaja tai joku muu.

Käyn läpi eri tilanteet, joissa liittymän siirto voi olla tarpeen, sekä sen, mitä sinun tulee tehdä ja huomioida ennen ja jälkeen siirron. Lopuksi annan sinulle vinkkejä, miten voit löytää itsellesi tai uudelle omistajalle edullisen ja sopivan liittymän.

liittymän siirto toiselle

Miksi siirtää puhelinliittymä toiselle?

Puhelinliittymän siirto toiselle henkilölle tarkoittaa sitä, että luovutat liittymän omistajuuden ja vastuun kokonaan toiselle osapuolelle. Tämä voi olla hyödyllistä monissa tilanteissa, kuten esimerkiksi:

 • Kun lapsesi tulee täysi-ikäiseksi ja haluat antaa hänelle oman liittymän.
 • Kun vaihdat työpaikkaa ja haluat pitää työsuhdeliittymäsi numeron itselläsi tai siirtää sen uudelle työnantajallesi.
 • Kun haluat lahjoittaa liittymäsi jollekin, joka tarvitsee sitä enemmän kuin sinä.
 • Kun haluat vaihtaa itse operaattoria tai liittymätarjousta ja haluat säilyttää vanhan numerosi.

Liittymän siirto on eri asia kuin liittymän vaihto. Liittymän vaihto tarkoittaa sitä, että säilytät liittymän omistajuuden ja numeron, mutta vaihdat operaattoria tai liittymätarjousta.

Liittymän vaihto on yleensä helppoa ja nopeaa, sillä operaattorit hoitavat numeronsiirron puolestasi. Liittymän siirto taas vaatii hieman enemmän paperityötä ja aikaa, sillä sinun pitää antaa lupa ja tiedot sekä vanhalle että uudelle omistajalle.

Miten siirtää puhelinliittymä toiselle?

Puhelinliittymän siirto toiselle henkilölle onnistuu seuraavien vaiheiden avulla:

 1. Ota yhteyttä nykyiseen operaattoriisi ja pyydä heiltä valtakirja liittymän luovutukseen. Valtakirja on asiakirja, jossa annat luvan siirtää liittymän omistajuuden toiselle henkilölle. Voit yleensä ladata valtakirjan operaattorin verkkosivuilta tai pyytää sitä asiakaspalvelusta.
 2. Täytä valtakirja huolellisesti ja allekirjoita se. Sinun pitää ilmoittaa valtakirjassa sekä oman että uuden omistajan nimi, osoite, henkilötunnus ja yhteystiedot. Lisäksi sinun pitää ilmoittaa siirrettävän liittymän numero ja sopimustyyppi. Jos kyseessä on työsuhdeliittymä, sinun pitää myös ilmoittaa työnantajan tiedot.
 3. Toimita valtakirja sekä nykyiselle että uudelle operaattorille. Voit lähettää valtakirjan sähköpostilla, postilla tai tuoda sen operaattorin myymälään. Muista ottaa mukaasi myös henkilöllisyystodistus.
 4. Odota, että operaattorit käsittelevät valtakirjan ja siirtävät liittymän omistajuuden. Tämä voi kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon riippuen operaattoreista ja liittymätyypistä. Saat ilmoituksen, kun siirto on valmis.
 5. Vaihda SIM-kortti uuteen, jos olet siirtänyt liittymän toiselle operaattorille. Saat uuden SIM-kortin postitse uudelta operaattorilta. Vaihda SIM-kortti puhelimeesi ja aktivoi se operaattorin ohjeiden mukaan.

Mitä huomioida ennen ja jälkeen liittymän siirron?

Ennen kuin siirrät puhelinliittymäsi toiselle henkilölle, sinun kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 • Tarkista, että liittymäsi on irtisanottavissa tai siirrettävissä. Jos liittymälläsi on määräaikainen sopimus, sinun pitää maksaa sopimuksen purkamisesta aiheutuvat kulut. Jos liittymälläsi on alennettu hinta tai etuus, kuten puhelin tai tabletti, sinun pitää maksaa niistä jäljellä oleva osuus.
 • Tarkista, että liittymäsi on maksettu ja ajan tasalla. Jos liittymälläsi on avoimia laskuja tai maksuhäiriöitä, sinun pitää hoitaa ne ennen siirtoa. Muuten siirto voi viivästyä tai peruuntua.
 • Tarkista, että uusi omistaja on täysi-ikäinen ja luottokelpoinen. Operaattorit tarkistavat uuden omistajan henkilöllisyyden ja luottotiedot ennen siirtoa. Jos uusi omistaja ei täytä operaattorin ehtoja, siirto voi evätä tai edellyttää lisätietoja tai vakuuksia.
 • Tarkista, että uusi omistaja hyväksyy liittymän ehdot ja palvelut. Uusi omistaja voi joutua tekemään uuden sopimuksen operaattorin kanssa ja valitsemaan liittymälle uudet palvelut, kuten puhe-, viesti- ja datapaketit. Uusi omistaja voi myös joutua maksamaan liittymän avausmaksun tai muut kertaluonteiset kulut.

Kun olet siirtänyt puhelinliittymäsi toiselle henkilölle, sinun kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 • Katkaise kaikki yhteydet vanhaan liittymääsi. Jos olet käyttänyt vanhaa liittymääsi esimerkiksi verkkopankkiin, sähköpostiin, sosiaaliseen mediaan tai muihin palveluihin, muista vaihtaa niissä yhteystietosi ja salasanasi. Näin estät mahdolliset väärinkäytökset ja tietoturvariskit.
 • Peruuta kaikki tilaukset ja palvelut, jotka olet tehnyt vanhalla liittymälläsi. Jos olet tilannut esimerkiksi lehtiä, musiikkia, pelejä tai muita sisältöjä vanhalla liittymälläsi, muista peruuttaa ne tai siirtää ne uudelle liittymällesi. Näin vältät turhat laskut ja veloitukset.
 • Seuraa laskutustasi ja tiliotettasi. Jos olet maksanut vanhaa liittymääsi suoraveloituksella, e-laskulla tai muulla automaattisella tavalla, muista peruuttaa ne tai vaihtaa ne uuteen liittymääsi. Tarkista myös, että et saa enää laskuja vanhalta operaattoriltasi ja että kaikki maksusi on kirjattu oikein.

Miten löytää edullinen ja sopiva liittymä?

Jos olet siirtänyt puhelinliittymäsi toiselle henkilölle ja haluat hankkia itsellesi uuden liittymän, sinun kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja löytää sinulle edullinen ja sopiva liittymä. Liittymien vertailu on helppoa ja nopeaa meidän ilmaisella vertailupalvelullamme, josta löydät kaikki Suomen operaattoreiden liittymätarjoukset. Voit vertailla liittymiä esimerkiksi hinnan, datamäärän, puheaikojen, viestien ja nopeuden perusteella. Voit myös valita liittymälle lisäpalveluita, kuten rajattoman netin, roamingin tai musiikkipalvelun.

Vertailupalvelumme avulla voit säästää jopa satoja euroja vuodessa puhelinlaskussasi. Lisäksi voit pitää vanhan numerosi, kun vaihdat liittymää. Operaattorit hoitavat numeronsiirron puolestasi ilman lisäkuluja. Sinun tarvitsee vain tilata uusi liittymä vertailupalvelumme kautta ja odottaa, että saat uuden SIM-kortin postissa.

Liittymän siirto toiselle – yksinkertaista ja kätevää

Tässä artikkelissa olen kertonut, miten voit siirtää puhelinliittymäsi toiselle henkilölle eri tilanteissa. Olen myös antanut sinulle ohjeet ja vinkit, mitä sinun tulee tehdä ja huomioida ennen ja jälkeen siirron. Toivottavasti tämä artikkeli on ollut sinulle hyödyllinen ja opettavainen.

Jos haluat hankkia itsellesi uuden liittymän siirron jälkeen, suosittelen sinua käyttämään meidän ilmaista vertailupalveluamme, josta löydät kaikki Suomen operaattoreiden liittymätarjoukset. Voit vertailla liittymiä helposti ja nopeasti eri kriteereillä ja tilata uuden liittymän vain muutamalla klikkauksella. Voit myös pitää vanhan numerosi, kun vaihdat liittymää.

Älä maksa liikaa puhelinliittymästäsi, vaan löydä itsellesi edullinen ja sopiva liittymä meidän vertailupalvelumme avulla. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja aloita vertailu nyt!

Vertaa parhaat puhelinliittymät tästä

Usein kysytyt kysymykset puhelinliittymän siirrosta toiselle

Tässä osiossa vastaan usein kysyttyihin kysymyksiin puhelinliittymän siirrosta toiselle henkilölle. Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä operaattorisi asiakaspalveluun tai lukea lisää heidän verkkosivuiltaan.

Voiko prepaid-liittymän siirtää toiselle?

Prepaid-liittymän siirto toiselle ei ole mahdollista, sillä prepaid-liittymällä ei ole varsinaista omistajaa. Prepaid-liittymän käyttöoikeus on sillä, jolla on hallussaan liittymään kuuluva SIM-kortti. Jos haluat luovuttaa prepaid-liittymäsi toiselle, sinun tarvitsee vain antaa SIM-kortti hänelle. Huomaa kuitenkin, että prepaid-liittymällä ei voi siirtää puhelinnumeroa toiselle operaattorille.

Voiko määräaikaisen liittymän siirtää toiselle?

Määräaikaisen liittymän siirto toiselle on mahdollista, mutta se voi aiheuttaa lisäkuluja. Jos siirrät määräaikaisen liittymän toiselle ennen sopimuskauden päättymistä, sinun pitää maksaa sopimuksen purkamismaksu, joka on yleensä jäljellä olevien kuukausimaksujen summa. Jos siirrät määräaikaisen liittymän toiselle sopimuskauden jälkeen, sinun pitää maksaa liittymän avausmaksu uudelle omistajalle.

Voiko työsuhdeliittymän siirtää toiselle?

Työsuhdeliittymän siirto toiselle riippuu työnantajasi ja operaattorisi sopimuksesta. Joissakin tapauksissa työsuhdeliittymän voi siirtää työntekijälle itselleen tai uudelle työnantajalle, jos työsuhde päättyy tai vaihtuu. Tällöin työntekijän pitää tehdä uusi sopimus operaattorin kanssa ja maksaa mahdolliset lisämaksut. Joissakin tapauksissa työsuhdeliittymän siirto ei ole mahdollista, vaan liittymä pitää irtisanoa ja hankkia uusi liittymä.

Voiko liittymään kuuluvan laitteen siirtää toiselle?

Jos olet ostanut liittymään kuuluvan laitteen, kuten puhelimen tai tabletin, osamaksulla tai alennettuun hintaan, sinun pitää maksaa laitteen jäljellä oleva osuus ennen kuin voit siirtää sen toiselle. Jos olet maksanut laitteen kokonaan tai saanut sen ilmaiseksi, voit siirtää sen toiselle ilman lisämaksuja.

Voiko liittymän siirtää toiselle operaattorille?

Liittymän siirto toiselle operaattorille on eri asia kuin liittymän siirto toiselle henkilölle. Liittymän siirto toiselle operaattorille tarkoittaa sitä, että vaihdat operaattoria, mutta säilytät saman puhelinnumeron ja omistajuuden.

Liittymän siirto toiselle operaattorille on yleensä helppoa ja ilmaista, sillä uusi operaattori hoitaa numeronsiirron puolestasi. Sinun tarvitsee vain tilata uusi liittymä uudelta operaattorilta ja vaihtaa SIM-kortti.

Katso operaattoreiden yhteystiedot.

Mitkä ovat liittymän siirron edut ja haitat?

Liittymän siirron etuja ovat:

 • Voit luovuttaa liittymäsi jollekin, joka tarvitsee sitä enemmän kuin sinä.
 • Voit pitää vanhan numerosi, jos vaihdat työpaikkaa tai operaattoria.
 • Voit antaa lapsellesi oman liittymän, kun hän tulee täysi-ikäiseksi.
 • Voit vaihtaa liittymäsi uudempaan ja edullisempaan tarjoukseen.

Liittymän siirron haittoja ovat:

 • Joudut maksamaan mahdolliset purkamis- tai avausmaksut.
 • Joudut tekemään paperityötä ja odottamaan siirron käsittelyä.
 • Joudut katkaisemaan kaikki yhteydet vanhaan liittymääsi ja peruuttamaan kaikki tilaukset ja palvelut.
 • Joudut luopumaan liittymääsi kuuluvista eduista tai alennuksista.

Mistä löydän parhaat puhelinliittymätarjoukset?

Jos haluat löytää parhaat puhelinliittymätarjoukset, suosittelen sinua vertailemaan eri operaattoreiden liittymiä ja hintoja. Voit tehdä sen helposti ja nopeasti täällä, jossa näet kaikki Suomen operaattoreiden liittymätarjoukset yhdellä silmäyksellä. Voit valita itsellesi sopivan liittymän esimerkiksi datamäärän, puheaikojen, viestien ja nopeuden perusteella. Voit myös tilata uuden liittymän suoraan vertailusivustolta ja pitää vanhan numerosi.

Vertaile ja tilaa uusi liittymä tästä!


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 2 helmikuun, 2024