Puhelinliittymän saldotiedustelu – Helpot keinot tarkistaa käytettävissä oleva saldo

Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa et tiedä, paljonko sinulla on saldoa puhelinliittymässäsi? Ehkä olet matkalla ulkomaille ja haluat varmistaa, että sinulla on tarpeeksi rahaa soittaa kotiin. Tai ehkä olet vain utelias, kuinka paljon olet käyttänyt puhelinta viime aikoina. Tai ehkä olet harkitsemassa liittymän vaihtamista ja haluat verrata eri vaihtoehtoja.

Ohjeet saldon tarkastukseen eri operaattoreille:

Saldon tarkistus hoituu helposti näppäilemällä puhelimeen *100# ja painamalla soittopainiketta. Saat puhelimen näytölle ilmoituksen saldosta.

saldotiedustelu

Mikä tahansa syy onkin, saldon tarkistaminen on hyödyllinen ja helppo tapa pitää silmällä puhelinkuluja. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit tarkistaa saldon eri operaattoreiden liittymillä ja mitä hyötyä siitä on. Lisäksi annamme vinkkejä, miten voit löytää halvimman puhelinliittymän ilmaisesta vertailustamme.

Miten tarkistaa saldo eri operaattoreiden liittymillä?

Saldon tarkistaminen on yleensä helppoa ja nopeaa. Eri operaattoreilla on kuitenkin hieman erilaisia tapoja tehdä se. Tässä esittelemme yleisimmät tavat tarkistaa saldo Elisan, Moi:n, DNA:n ja Telian liittymillä.

Elisa

Elisan liittymillä voit tarkistaa saldon usealla eri tavalla:

 • Kirjautumalla OmaElisa-palveluun verkkosivuilla tai sovelluksessa ja tarkistamalla saldon sieltä.
 • Näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Saat puhelimen näytölle ilmoituksen saldosta.

Elisa Prepaid-liittymät

Prepaid-liittymän saldon voit tarkistaa:

 • Lähettämällä tekstiviestin SALDO numeroon 18258. Saat vastauksena viestin, jossa näkyy jäljellä oleva saldo ja käyttöaika.
 • Soittamalla numeroon 18258 ja kuuntelemalla automaattisen vastauksen.

Saldon tarkistus on maksutonta kaikilla näillä tavoilla. Voit myös ladata lisää saldoa näillä tavoilla tai käyttämällä Elisa Lompakko -sovellusta.

Jos haluat tilata Elisan liittymän, voit tehdä sen täältä.

Moi

Moi on uusi operaattori, joka tarjoaa edullisia ja yksinkertaisia liittymiä. Moi:n liittymillä voit tarkistaa saldon seuraavasti:

 • Kirjautumalla MunMoi-palveluun verkkosivuilla tai sovelluksessa ja tarkistamalla saldon sieltä.
 • Näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Saat puhelimen näytölle ilmoituksen saldosta.

Saldon tarkistus on maksutonta molemmilla tavoilla. Voit myös ladata lisää saldoa MunMoi-palvelussa tai käyttämällä Moi Mobiili -sovellusta.

Jos haluat tilata Moi:n liittymän, voit tehdä sen täältä.

DNA

DNA:n liittymillä voit tarkistaa saldon näin:

 • Näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Saat puhelimen näytölle ilmoituksen saldosta.
 • Lähettämällä tekstiviestin SALDO numeroon 14000. Saat vastauksena viestin, jossa näkyy jäljellä oleva saldo ja käyttöaika.
 • Oma DNA -sovelluksessa
 • Prepaid-liittymän saldon ja saldon latauksen voi hoitaa myös DNA Laturin kautta.

Saat myös DNA:lta automaattisen tekstiviestin, joka kertoo, kun prepaid-liittymäsi saldo on loppumassa.

Saldon tarkistus on maksutonta kaikilla näillä tavoilla. Voit myös ladata lisää saldoa näillä tavoilla tai käyttämällä DNA Prepaid -sovellusta.

Jos haluat tilata DNA:n liittymän, voit tehdä sen täältä.

Telia

Telia tarjoaa useita erilaisia saldopalveluita, joista voit valita itsellesi sopivimman. Telian liittymillä voit tarkistaa saldon seuraavasti:

 • Lähettämällä tekstiviestin PREPAID SALDO numeroon 15400. Saat vastauksena viestin, jossa näkyy jäljellä oleva saldo ja käyttöaika.
 • Telia Prepaid -sovelluksella
 • Soittamalla numeroon 0800 550044 ja kuuntelemalla automaattisen vastauksen.
 • Kirjautumalla Minun Telia -palveluun verkkosivuilla tai sovelluksessa ja tarkistamalla saldon sieltä.
 • Näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Saat puhelimen näytölle ilmoituksen saldosta.

Saldon tarkistus on maksutonta kaikilla näillä tavoilla. Voit myös ladata lisää saldoa näillä tavoilla tai käyttämällä Telia Prepaid -sovellusta.

Jos haluat tilata Telian liittymän, voit tehdä sen täältä.

Miksi saldon tarkistaminen on tärkeää?

Saldon tarkistaminen on tärkeää monesta syystä. Ensinnäkin se auttaa sinua hallitsemaan puhelimen käyttöä ja välttämään yllättäviä laskuja. Jos tiedät, paljonko sinulla on saldoa jäljellä, voit suunnitella puheluita, viestejä ja netin käyttöä sen mukaan. Voit myös seurata, kuinka paljon olet kuluttanut eri palveluihin ja mihin aikaan vuorokaudesta tai viikosta.

Toiseksi saldon tarkistaminen voi auttaa sinua säästämään rahaa. Jos huomaat, että saldoa kuluu nopeasti tai että et käytä kaikkea saldoa laskutuskauden aikana, voit harkita liittymän vaihtamista tai paketin muuttamista. Voit myös hyödyntää erilaisia tarjouksia ja etuja, joita operaattorit tarjoavat asiakkailleen. Esimerkiksi Telia tarjoaa Saldovahti-palvelun, jossa voit määrittää summan, jonka ylittymisestä saat ilmoituksen tekstiviestillä. Näin voit pitää paremmin silmällä kulutustasi ja välttää ylimääräisiä maksuja.

Kolmanneksi saldon tarkistaminen voi olla hyödyllistä myös turvallisuussyistä. Jos epäilet, että liittymääsi on käytetty luvattomasti tai että olet saanut huijauspuheluita tai -viestejä, voit tarkistaa saldosta, onko siitä veloitettu jotain epämääräistä. Voit myös ilmoittaa operaattorille mahdollisista väärinkäytöksistä ja pyytää heitä estämään liittymän tai vaihtamaan numeron.

Miten löytää halvin puhelinliittymä?

Nyt kun tiedät, miten voit tarkistaa saldon eri operaattoreiden liittymillä, saatat miettiä, onko sinulla paras mahdollinen liittymä tarpeisiisi.

Usein kysytyt kysymykset puhelinliittymän saldotiedustelusta

Tässä osiossa vastaamme joitakin yleisiä kysymyksiä, joita sinulla saattaa olla puhelinliittymän saldotiedustelusta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit ottaa yhteyttä operaattorisi asiakaspalveluun tai tutustua heidän verkkosivuihinsa.

Miten tarkistan saldon prepaid-liittymällä?

Prepaid-liittymällä voit tarkistaa saldon useimmiten näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Saat puhelimen näytölle ilmoituksen saldosta ja käyttöajasta.

Lisäksi voit kirjautua operaattorisi omaan palveluun verkkosivuilla tai sovelluksessa ja tarkistaa saldon sieltä.

Miten tarkistan saldon laskutusliittymällä?

Laskutusliittymällä voit tarkistaa saldon kirjautumalla operaattorisi omaan palveluun verkkosivuilla tai sovelluksessa ja tarkistamalla saldon sieltä. Voit myös tilata erilaisia saldopalveluita, kuten Saldovahti tai Käyttöraja, jotka ilmoittavat sinulle tekstiviestillä, kun olet käyttänyt tietyn summan liittymälläsi. Joillakin operaattoreilla voit myös näppäillä *100# ja painaa soittopainiketta saadaksesi ilmoituksen saldosta.

Mistä näen saldon ulkomailla ollessani?

Saldon näkeminen ulkomailla riippuu siitä, millainen liittymä sinulla on. Prepaid-liittymällä voit yleensä tarkistaa saldon samalla tavalla kuin kotimaassa eli näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Laskutusliittymällä voit tarkistaa saldon kirjautumalla operaattorisi omaan palveluun verkkosivuilla tai sovelluksessa, jos sinulla on nettiyhteys käytössäsi. Voit myös tilata ulkomaan Saldovahdin, joka ilmoittaa sinulle tekstiviestillä, kun olet käyttänyt tietyn summan liittymälläsi ulkomailla.

Mitä teen, jos saldo loppuu kesken?

Jos saldo loppuu kesken, sinun täytyy ladata lisää saldoa liittymällesi. Voit tehdä sen usealla eri tavalla riippuen siitä, millainen liittymä sinulla on. Prepaid-liittymällä voit ladata saldoa netissä, sovelluksessa, R-kioskilla, operaattorin sivuilla tai tekstiviestillä. Laskutusliittymällä voit ladata saldoa netissä, sovelluksessa tai tekstiviestillä. Voit myös vaihtaa liittymääsi sopivampaan pakettiin, jos huomaat, että saldoa kuluu usein loppuun.

Miten voin säästää saldoa liittymälläni?

Voit säästää saldoa liittymälläsi seuraamalla kulutustasi ja valitsemalla itsellesi sopivan paketin. Jos käytät paljon nettiä, kannattaa hankkia rajaton nettipaketti tai suuri datamäärä. Jos soitat tai lähetät viestejä paljon, kannattaa hankkia rajaton puhe- tai viestipaketti tai suuri minuutti- tai viestimäärä. Jos et käytä liittymääsi paljon, kannattaa hankkia edullinen perusliittymä tai prepaid-liittymä. Voit myös hyödyntää erilaisia tarjouksia ja etuja, joita operaattorit tarjoavat asiakkailleen.

Miten voin vaihtaa liittymää tai pakettia?

Voit vaihtaa liittymää tai pakettia helposti netissä, sovelluksessa tai asiakaspalvelussa. Voit vertailla eri operaattoreiden liittymiä ja paketteja ilmaisesta vertailustamme ja löytää itsellesi halvimman ja sopivimman vaihtoehdon. Voit myös kysyä nykyiseltä operaattoriltasi, onko heillä tarjota sinulle parempaa liittymää tai pakettia. Jos päätät vaihtaa liittymää, voit säilyttää nykyisen numerosi uudella operaattorilla.

Mitä eroa on prepaid- ja laskutusliittymällä?

Prepaid- ja laskutusliittymän ero on siinä, miten maksat liittymän käytöstä. Prepaid-liittymällä maksat etukäteen tietyn summan, joka muuttuu saldoksi liittymällesi. Voit käyttää saldoa puheluihin, viesteihin ja nettiin sen mukaan, mitä paketteja olet ostanut. Kun saldo loppuu, et voi käyttää liittymääsi enää, ennen kuin lataat lisää saldoa. Laskutusliittymällä maksat jälkikäteen tietyn summan kuukausittain, joka muodostuu liittymän kuukausimaksusta ja mahdollisista lisämaksuista. Voit käyttää liittymääsi niin paljon kuin haluat, mutta jos ylität pakettiisi kuuluvat rajat, joudut maksamaan ylimääräistä.


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 9 lokakuun, 2023