Puhelinliittymä ilman kuukausimaksua: Onko se mahdollista?

Oletko kyllästynyt maksamaan liikaa puhelinliittymästäsi? Haluaisitko löytää puhelinliittymän ilman kuukausimaksua, joka sopisi juuri sinun tarpeisiisi? Tässä artikkelissa kerron sinulle, onko kuukausimaksuton liittymä olemassa ja mitä vaihtoehtoja sinulla on, jos haluat säästää puhelinlaskussasi.

puhelinliittymä ilman kuukausimaksua

Onko kuukausimaksuttomia liittymiä tarjolla? Tällä hetkellä kaikkien operaattorien puhelinliittymissä on jokinlainen kuukausimaksu. Kuukausimaksu eri liittymissä on yleensä alkaen 7-8€/kk, mutta kalliimmissa 5G-dataliittymissä kuukausimaksu voi olla 50 euron luokkaa.

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen tiedät, miten voit löytää halvimman puhelinliittymän ilmaisesta vertailustamme. Vertailu on helppo ja nopea tapa verrata eri operaattorien liittymiä ja valita itsellesi sopivin vaihtoehto. Klikkaa tästä ja aloita vertailu heti!

Miksi kuukausimaksuton liittymä kiinnostaa?

Puhelinliittymän kuukausimaksu on yksi niistä kuluista, jotka tulevat joka kuukausi maksettavaksi, halusit tai et. Kuukausimaksu voi vaihdella muutamasta eurosta kymmeniin euroihin riippuen siitä, millainen liittymä sinulla on ja miten paljon käytät sitä.

Kuukausimaksu koostuu yleensä seuraavista osista:

 • Perusmaksu: Tämä on se summa, jonka maksat pelkästään siitä, että sinulla on liittymä käytössäsi. Perusmaksu voi olla esimerkiksi 5 €/kk tai 10 €/kk.
 • Puheaika: Tämä on se summa, jonka maksat puheluista liittymälläsi. Puheaika voi olla esimerkiksi 0,07 €/min tai 0,09 €/min.
 • Tekstiviestit: Tämä on se summa, jonka maksat tekstiviesteistä liittymälläsi. Tekstiviestit voivat olla esimerkiksi 0,07 €/kpl tai 0,09 €/kpl.
 • Mobiilidata: Tämä on se summa, jonka maksat mobiilidatan käytöstä liittymälläsi. Mobiilidata voi olla esimerkiksi 0,01 €/Mt tai 0,02 €/Mt.

Nämä osat voivat vaihdella eri operaattoreiden ja eri liittymien välillä. Joissakin liittymissä saat tietyn määrän puheaikaa, tekstiviestejä ja mobiilidataa kuukausimaksun sisällä. Jos ylität tämän määrän, joudut maksamaan ylimenevästä osasta lisähintaa.

Joissakin liittymissä taas maksat vain siitä, mitä käytät. Näissä liittymissä ei ole kiinteää kuukausimaksua, vaan maksat vain puheluista, tekstiviesteistä ja mobiilidatan käytöstä. Tällaisia liittymiä kutsutaan käytön mukaan veloitettaviksi liittymiksi.

Kuukausimaksuton liittymä kiinnostaa monia, koska se tarkoittaa sitä, että maksat vain siitä, mitä käytät. Jos et käytä puhelintasi paljon, voit säästää rahaa kuukausimaksuttomalla liittymällä. Jos taas käytät puhelintasi paljon, voit hallita kuluja paremmin kuukausimaksuttomalla liittymällä.

Onko olemassa puhelinliittymää ilman kuukausimaksua?

Nyt kun tiedät, miksi kuukausimaksuton liittymä on houkutteleva vaihtoehto, saatat miettiä, onko sellaista edes olemassa. Valitettavasti vastaus on ei. Tällä hetkellä (2024) tilanne on se, että kaikkien operaattorien puhelinliittymissä on jokinlainen kuukausimaksu.

Kuukausimaksu on halvimmillaan kahdeksan euron luokkaa. Tämän hintaisia liittymiä tarjoavat esimerkiksi Moi ja DNA. Näissä liittymissä saat tietyn määrän mobiilidataa kuukausimaksun sisällä. Jos ylität tämän määrän, joudut maksamaan ylimenevästä osasta lisähintaa.

Kuukausimaksu saattaa sisältää myös jonkin verran puheaikaa ja tekstiviestejä. Jos ylität nämä määrät, joudut maksamaan niistäkin lisähintaa. Puheaika ja tekstiviestit ovat kuitenkin yleensä edullisia, noin 0,05 €/min tai 0,05 €/kpl.

Ainoa tapa saada täysin kuukausimaksuton liittymä on hankkia prepaid-liittymä. Prepaid-liittymälle ladataan saldoa etukäteen. Prepaid-liittymän saa myös ilman luottotietoja.

Prepaid-liittymällä voi soittaa ja lähettää viestejä niin kauan kuin saldossa riittää rahaa. Kun saldo loppuu, pitää sitä ladata lisää esimerkiksi R-kioskilla tai operaattorin verkkopalvelussa.

Prepaid-liittymän etuna on se, että et maksa mitään ylimääräistä. Prepaid-liittymän haittana on se, että saldo saattaa loppua kesken puhelun tai viestin. Lisäksi saldo vanhenee tietyssä ajassa, käytit sitä tai et.

Prepaid-liittymällä voi olla myös vaikea saada pikalainaa tai muita palveluita, jotka vaativat henkilöllisyyden varmentamista puhelinnumerolla. Prepaid-liittymällä ei myöskään saa puheluerittelyjä tai muita raportteja käytöstään.

Prepaid-liittymän numero ei ole siirrettävissä eli jos haluat vaihtaa liittymää, joudut vaihtamaan myös numeron.

Miten löydän halvimman puhelinliittymän?

Koska kuukausimaksutonta liittymää ei ole saatavilla, joudut valitsemaan jonkin kuukausimaksullisen liittymän. Mutta miten löydät halvimman puhelinliittymän omiin tarpeisiisi?

Vastaus on yksinkertainen: vertaile eri operaattorien ja eri liittymien hintoja ja ominaisuuksia. Vertailu kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä operaattorit muuttavat hintojaan ja tarjouksia usein.

Usein kysytyt kysymykset puhelinliittymistä ilman kuukausimaksua

Tässä osiossa vastaan yleisimpiin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla puhelinliittymistä ilman kuukausimaksua. Toivottavasti näistä on sinulle hyötyä!

Miksi puhelinliittymät ilman kuukausimaksua ovat harvinaisia?

Puhelinliittymät ilman kuukausimaksua ovat harvinaisia, koska operaattorit haluavat sitouttaa asiakkaitaan pitkäaikaisiin sopimuksiin. Kuukausimaksu on yksi tapa varmistaa, että asiakas maksaa liittymästään joka kuukausi, vaikka ei käyttäisi sitä paljon. Kuukausimaksu myös kattaa osan operaattorin kuluista, kuten verkon ylläpidosta ja kehittämisestä.

Mitkä ovat puhelinliittymien ilman kuukausimaksua edut ja haitat?

Puhelinliittymien ilman kuukausimaksua edut ovat seuraavat:

 • Maksat vain siitä, mitä käytät. Jos et käytä puhelintasi paljon, voit säästää rahaa kuukausimaksuttomalla liittymällä.
 • Voit hallita kuluja paremmin. Jos käytät puhelintasi paljon, voit seurata tarkemmin, mihin rahasi menevät. Voit myös välttää yllättävät lisämaksut, jos liittymässäsi on hintakatto.
 • Voit vaihtaa liittymää helpommin. Jos löydät paremman tarjouksen toiselta operaattorilta, voit vaihtaa liittymää ilman irtisanomisaikaa tai sopimusmaksuja.

Puhelinliittymien ilman kuukausimaksua haitat ovat seuraavat:

 • Saldo saattaa loppua kesken. Jos käytät prepaid-liittymää, saldo voi loppua kesken puhelun tai viestin. Silloin sinun pitää ladata saldoa lisää, mikä voi olla hankalaa tai hidasta.
 • Saldo vanhenee tietyssä ajassa. Jos käytät prepaid-liittymää, saldo ei ole voimassa ikuisesti, vaan se vanhenee tietyssä ajassa, käytit sitä tai et. Silloin menetät rahasi ja joudut ostamaan uuden saldon.
 • Et saa puheluerittelyjä tai muita raportteja. Jos käytät prepaid-liittymää tai käytön mukaan veloitettavaa liittymää, et saa puheluerittelyjä tai muita raportteja käytöstäsi. Tämä voi vaikeuttaa kulujen seurantaa ja mahdollisten virheiden selvittämistä.
 • Et voi siirtää numeroasi. Jos käytät prepaid-liittymää, et voi siirtää numeroasi toiseen liittymään. Jos haluat vaihtaa liittymää, joudut vaihtamaan myös numeron.

Mitkä ovat parhaat puhelinliittymät ilman kuukausimaksua?

Parhaat puhelinliittymät ilman kuukausimaksua riippuvat siitä, miten paljon ja mihin tarkoitukseen käytät puhelintasi. Tällä hetkellä markkinoilla on seuraavia vaihtoehtoja:


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 29 joulukuun, 2023