Halvimmat prepaid-liittymät – Prepaid hintavertailu (2024)

Oletko etsimässä halvinta prepaid-liittymää? Prepaid on hyvä vaihtoehto, jos haluat hallita puhelinkuluja ja maksaa vain siitä, mitä käytät. Prepaid-liittymässä ei ole kuukausimaksua, määräaikaisuutta tai laskua. Voit ladata saldoa silloin, kun tarvitset sitä, ja käyttää sitä puheluihin, viesteihin ja nettiin.

halvin prepaid-puhelinliittymä vertailu

Prepaid-liittymät sopivat erityisesti niille, jotka käyttävät puhelinta satunnaisesti tai haluavat pitää yhteyttä ilman sitoumuksia.

Prepaid-liittymät ovat myös anonyymejä, eli niiden hankkiminen ei vaadi henkilötietojen antamista tai luottotietojen tarkistamista. Prepaid-liittymät ovat myös helppoja ottaa käyttöön: voit ostaa sim-kortin lähimmältä kioskilta tai operaattorin myyntipisteeltä tai suoraan operaattorien verkkokaupasta tästä:

Miksi valita prepaid-liittymä?

Prepaid-liittymän etuja ovat:

 • Edullisuus: Voit löytää prepaid-liittymiä jopa alle 4 euron hintaan, johon sisältyy jo saldoa käytettäväksi. Prepaid-liittymissä ei ole piilokuluja tai yllättäviä lisämaksuja.
 • Joustavuus: Voit valita prepaid-liittymän, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Voit valita esimerkiksi liittymän, jossa on rajaton netti tietyn ajanjakson ajan, tai liittymän, jossa maksat vain käytöstä. Voit myös vaihtaa liittymää helposti, jos löydät paremman vaihtoehdon.
 • Hallinta: Voit seurata prepaid-liittymän saldoa ja käyttöä helposti operaattorin sovelluksella tai tekstiviestillä. Voit ladata saldoa silloin, kun haluat, ja pysyä budjetissasi.
 • Anonyymius: Prepaid-liittymän hankkiminen ei vaadi henkilötietojen antamista tai luottotietojen tarkistamista. Prepaid-liittymällä soitat salaisella numerolla, eli vastaanottaja ei näe numeroasi.

Miten valita halvin prepaid-liittymä?

Halvin prepaid-liittymä riippuu siitä, miten paljon ja mihin käytät puhelintasi. Jos soitat ja lähetät viestejä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on edullinen minuutti- ja viestihinta. Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton netti tietyn ajanjakson ajan tai edullinen megahintahinta.

Halvimman prepaid-liittymän löytämiseksi kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja ehtoja. Me Puhelinliittymät.net:ssä olemme tehneet sen puolestasi ja listanneet alle parhaat ja halvimmat prepaid-liittymät juuri nyt.

Halvimmat prepaid-liittymät vertailussa

Taulukossa on esitelty kolme halvinta prepaid-liittymää eri operaattoreilta. Taulukossa on mainittu liittymän hinta, saldo, puhelu- ja viestihinta, netin hinta ja lisäedut. Voit tilata liittymän suoraan klikkaamalla operaattorin nimeä.

OperaattoriHintaSaldoPuhelut ja viestitNettiLisäedut
Telia3,90 € (norm. 5,90 €)7,00 €0,066 € / min / kpl0,01 € / Mt (max. 0,99 € / päivä)4G-verkko 100 Mbit/s
DNA3,90 €7,00 €0,066 € / min / kpl0,99 € / vuorokausiRajaton netti 4G jopa 300 Mbit/s
Elisa5,90 € (kun tilaat netistä)6,00 €0,066 € / min / kpl0,066 € / Mt (max. 0,99 € / päivä)Saunalahti Hybridi-laajakaista -etu

Halvin prepaid-liittymä on Telia Prepaid

Telia Prepaid on ainakin lyhytaikaisessa käytössä halvin prepaid-puhelinliittymä Suomessa. Aloituspakkaus maksaa tällä hetkellä vain 3,90 euroa ja siihen sisältyy suoraan 7 euroa saldoa. Puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja viestit 6,6 senttiä/kpl. Netti maksaa vain sentin megatavulta ja enintään 99 senttiä päivältä. Lisäksi Telia Prepaid tarjoaa nopean ja kattavan 4G-verkon jopa 100 Mbit/s nopeudella.

Telia Prepaid sopii erityisesti niille, jotka käyttävät puhelinta satunnaisesti tai haluavat pitää yhteyttä edullisesti. Telia Prepaid on myös helppo ladata: voit ladata saldoa netissä, sovelluksessa, tekstiviestillä tai R-kioskilla. Telia Prepaid on myös turvallinen: voit estää ulkomaanpuhelut ja palvelunumerot sekä asettaa saldorajan.

Jos haluat tilata Telia Prepaid -liittymän, voit tehdä sen tästä linkistä: Telia Prepaid.

Halvin prepaid-liittymä rajattomalla netillä on DNA Rajaton Prepaid

DNA Rajaton Prepaid on halvin prepaid-liittymä niille, jotka käyttävät nettiä paljon. DNA Rajaton Prepaid maksaa vain 3,90 euroa ja siihen sisältyy 7 euroa saldoa. Liittymällä saat rajattoman puheen, viestit ja netin vain 89 sentillä vuorokaudessa. Lisäksi DNA Rajaton Prepaid tarjoaa huippunopean ja laadukkaan 4G-verkon jopa 300 Mbit/s nopeudella.

DNA Rajaton Prepaid sopii erityisesti niille, jotka haluavat surffata netissä ilman huolta datamääristä tai nopeusrajoituksista. DNA Rajaton Prepaid on myös helppo ladata: voit ladata saldoa netissä, sovelluksessa, tekstiviestillä tai R-kioskilla. DNA Rajaton Prepaid on myös turvallinen: voit estää ulkomaanpuhelut ja palvelunumerot sekä asettaa saldorajan.

Jos haluat tilata DNA Rajaton Prepaid -liittymän, voit tehdä sen tästä linkistä: DNA Rajaton Prepaid

Prepaid-liittymien kokemuksia

Prepaid-liittymien käyttäjillä on erilaisia kokemuksia ja mielipiteitä liittymistä. Jotkut ovat tyytyväisiä prepaid-liittymän edullisuuteen, joustavuuteen ja hallintaan, kun taas toiset kaipaavat tavallisen liittymän mukavuutta, nopeutta ja vakautta.

Prepaid-liittymien käyttäjät kertovat esimerkiksi seuraavia kokemuksia:

 • ”Mulla on saunalaht Prepaid ja mies on yrittänyt, että ottaisin tavis liittymän. No way! Ainut miinus, että ei toimi jokaisessa maassa tuo liittymä, mutta muutoin ei pahaa sanottavaa. Ja kun latailee saldoa nettipankista, niin joka kolmannen jälkeen saa lisää rahaa. Puhepaketti käytössä ja se kattaa suurimmanosan sukulaisista ja kavereista ja kaikki lapset. Eikä tule juoruttua samallalailla turhanpäite. Voin suositella!”
 • “Itelläni oli prepaid vakikäytössä noin 5 vuotta kunnes vaihoin normiliittymään, prepaidissa on puhelut ja tekstarit vähän kalliimpi ja sit kun oikeesti pitäis soittaa johonkin eikä puheaikaa saa niin se ärsyttää. muuten prepaidin omistaminen meni hyvin mutta ei sopinut minun käytöllä kun käytin puhelimessä myös nettiä m tuli helposti ostettu puheaikaa, vaihoin saunalahten 500min 500 tekstarii ja netti siihen samaa hintaan vielä kartoita puhelin käyttösi sillä selvii parhaiten mikä on sulle paras suosittelisin kumminkin tutustumaan puhepaketteihinennen prepaidia” 
 • ”Mulla ollut dna prepaid nyt varmaan 4 vuotta. mieheni on myös yrittänyt ylipuhua mua tavalliseen liittymään mut mä tykkään ku maksan puheluistani etukäteen eikä tuu yllätyksiä myöhemmin. kallishan tuo dna prepaid on, puheminuutti 16 snt ja tekstari 6 snt. mut n 20 e lataan kuukaudessa ja se riittää hyvin vaikka tulee aika paljon soiteltua. usein saa myös bonusta ku lataa 20 e kerralla niin saa 10 e kaupanpäälle.”

Nämä kokemukset osoittavat, että prepaid-liittymien käyttöön vaikuttavat monet tekijät, kuten puhelimen käyttötarkoitus, -määrä ja -tapa, sekä oma budjetti ja mieltymykset. Prepaid-liittymät eivät ole kaikille sopivia, mutta ne voivat olla hyvä ratkaisu monille.

Löydä halvin prepaid-liittymä ilmaisesta vertailustamme

Jos olet kiinnostunut hankkimaan prepaid-liittymän tai vaihtamaan nykyisen liittymäsi prepaidiin, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. Me Puhelinliittymät.net:ssä olemme tehneet sen puolestasi ja keränneet kaikki parhaat ja halvimmat prepaid-liittymät yhteen paikkaan.

Voit käyttää ilmaista vertailuamme löytääksesi halvimman prepaid-liittymän, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Voit vertailla liittymien hintoja, saldoja, puhelu- ja viestihintoja, netin hintoja ja lisäetuja. Voit myös tilata liittymän suoraan vertailusta klikkaamalla operaattorin nimeä.

Löydä halvin puhelinliittymä ilmaisesta vertailustamme tästä linkistä: Halvin puhelinliittymä.

Usein kysytyt kysymykset prepaid-liittymistä

Tässä osiossa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita prepaid-liittymien käyttäjillä tai hankkijoilla saattaa olla. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit ottaa yhteyttä operaattorisi asiakaspalveluun.

Mitä prepaid-liittymä tarkoittaa?

Prepaid-liittymä tarkoittaa puhelinliittymää, josta ei tule kuukausilaskua, vaan joka maksetaan etukäteen lataamalla saldoa tai paketteja liittymään. Prepaid-liittymän käyttö edellyttää, että liittymässä on riittävästi saldoa tai voimassaoleva paketti.

Mitkä ovat prepaid-liittymän edut ja haitat?

Prepaid-liittymän etuja ovat:

 • Edullisuus: Voit löytää halpoja prepaid-liittymiä ja paketteja, joissa ei ole piilokuluja tai yllättäviä lisämaksuja.
 • Joustavuus: Voit valita prepaid-liittymän, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja vaihtaa sitä helposti tarvittaessa.
 • Hallinta: Voit seurata prepaid-liittymän saldoa ja käyttöä helposti ja ladata saldoa silloin, kun haluat.
 • Anonyymius: Prepaid-liittymän hankkiminen ei vaadi henkilötietojen antamista tai luottotietojen tarkistamista.

Prepaid-liittymän haittoja ovat:

 • Kalliimmat yksikköhinnat: Prepaid-liittymissä puhelu- ja viestihinnat sekä netin megahinnat voivat olla kalliimpia kuin tavallisissa liittymissä.
 • Saldo voi loppua kesken: Prepaid-liittymällä et voi soittaa tai käyttää nettiä, jos saldo on loppu tai paketti ei ole voimassa. Saldo voi myös vanhentua, jos sitä ei käytetä määrätyn ajan sisällä.
 • Ei kaikkia lisäpalveluita: Prepaid-liittymillä ei välttämättä ole saatavilla kaikkia lisäpalveluita, kuten esimerkiksi puhepaketteja ulkomaille tai viihdepalveluita.

Miten voin hankkia prepaid-liittymän?

Voit hankkia prepaid-liittymän useista eri paikoista, kuten operaattoreiden verkkosivuilta, myyntipisteiltä tai kioskeilta. Prepaid-liittymän aloituspakkaus sisältää sim-kortin ja yleensä jonkin verran saldoa. Voit ottaa prepaid-liittymän käyttöön heti syötettyäsi sim-kortin puhelimeesi.

Miten voin ladata saldoa tai paketteja prepaid-liittymääni?

Voit ladata saldoa tai paketteja prepaid-liittymääsi useilla eri tavoilla, kuten netissä, sovelluksessa, tekstiviestillä tai R-kioskilla. Lataustavat ja -hinnat vaihtelevat eri operaattoreiden välillä. Voit tarkistaa oman operaattorisi latausvaihtoehdot heidän verkkosivuiltaan.

Miten voin tarkistaa prepaid-liittymäni saldon ja voimassaoloajan?

Voit tarkistaa prepaid-liittymäsi saldon ja voimassaoloajan helposti operaattorisi sovelluksella tai tekstiviestillä. Voit myös soittaa operaattorisi asiakaspalvelunumeroon ja kuunnella saldotiedot. Tarkistustavat ja -hinnat vaihtelevat eri operaattoreiden välillä. Voit tarkistaa oman operaattorisi tarkistusvaihtoehdot heidän verkkosivuiltaan.

Miten voin käyttää nettiä prepaid-liittymällä?

Voit käyttää nettiä prepaid-liittymällä joko lataamalla nettipaketteja tai maksamalla netin käytöstä megatavuittain. Nettipaketit ovat yleensä edullisempia ja nopeampia kuin megahintainen netti. Nettipaketit ovat voimassa tietyn ajan, esimerkiksi 31 päivää, ja niissä on tietty datamäärä, esimerkiksi 10 Gt. Megahintainen netti veloitetaan saldostasi jokaisesta käyttämästäsi megatavusta, esimerkiksi 0,01 € / Mt.

Miten voin soittaa ulkomaille prepaid-liittymällä?

Voit soittaa ulkomaille prepaid-liittymällä, jos liittymässäsi on riittävästi saldoa ja ulkomaanpuhelut ovat sallittuja. Ulkomaanpuheluiden hinnat vaihtelevat eri operaattoreiden ja kohdemaiden välillä. Voit tarkistaa oman operaattorisi ulkomaanpuheluiden hinnat heidän verkkosivuiltaan.

Miten voin käyttää prepaid-liittymää ulkomailla?

Voit käyttää prepaid-liittymää ulkomailla, jos liittymässäsi on riittävästi saldoa ja roaming eli verkkovierailu on sallittu. Roaming-hinnat vaihtelevat eri operaattoreiden ja kohdemaiden välillä. Voit tarkistaa oman operaattorisi roaming-hinnat heidän verkkosivuiltaan.

Miten voin vaihtaa prepaid-liittymän tavalliseksi liittymäksi?

Voit vaihtaa prepaid-liittymän tavalliseksi liittymäksi ottamalla yhteyttä haluamaasi operaattoriin ja tilaamalla uuden liittymän. Voit säilyttää nykyisen numerosi, jos ilmoitat siitä uudelle operaattorille. Prepaid-liittymän saldoa ei voi siirtää tavalliseen liittymään, joten kannattaa käyttää se ennen vaihtoa.

Miten voin irtisanoa prepaid-liittymän?

Prepaid-liittymää ei tarvitse irtisanoa, sillä se ei ole määräaikainen eikä sido sinua sopimukseen. Prepaid-liittymän voi lopettaa käyttämättä jättämällä sen voimassaoloajan umpeutua tai hävittämällä sim-kortin. Prepaid-liittymän saldoa ei voi saada takaisin, joten kannattaa käyttää se ennen lopettamista.