Perhepuhelinliittymät – Kattava paketti koko perheelle

Puhelinliittymä on nykypäivänä välttämätön hankinta niin lapsille kuin aikuisillekin. Puhelimen avulla pysyt yhteydessä perheeseesi ja ystäviisi, voit hoitaa työ- ja opiskeluasioita, seurata uutisia ja viihdettä sekä käyttää monia hyödyllisiä sovelluksia. Mutta millainen puhelinliittymä sopii parhaiten perheen tarpeisiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon liittymää valitessa? Ja mistä löydät edullisen perhepaketin?

Löydä paras perheliittymä tästä

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää perheen puhelinliittymistä. Vertailemme Suomen suurimpia teleoperaattoreita eli Teliaa, Elisaa, DNA:ta ja Moi Mobiilia sekä niiden tarjoamia puhelinliittymiä. Lisäksi annamme vinkkejä, miten voit valita juuri sinun perheellesi sopivan liittymän ja miten voit hyödyntää erilaisia asiakasetuja ja alennuksia. Lopuksi tiivistämme tärkeimmät havainnot ja vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin aiheeseen liittyen.

Miksi valita perhepuhelinliittymä?

perheliittymä

Perhepuhelinliittymällä tarkoitamme sellaista liittymää, joka on suunniteltu erityisesti perheiden käyttöön. Perhepuhelinliittymän etuna on se, että se tarjoaa kattavan paketin koko perheelle yhdellä edullisella kuukausimaksulla. Perhepuhelinliittymällä voit:

 • Säästää rahaa: Kun tilaat useamman liittymän samalta operaattorilta, saat yleensä alennusta liittymien hinnoista. Lisäksi voit jakaa dataa perheen kesken ja välttää ylimääräiset lisämaksut.
 • Hallita liittymiä helposti: Kun kaikki perheen liittymät ovat samalla operaattorilla, voit hallinnoida niitä kätevästi yhdestä paikasta. Voit esimerkiksi seurata liittymien käyttöä, muuttaa asetuksia ja tilata lisäpalveluita helposti netissä tai sovelluksessa.
 • Nauttia eduista ja bonuksista: Monet operaattorit tarjoavat erilaisia etuja ja bonuksia perhepuhelinliittymien asiakkaille. Voit esimerkiksi saada alennusta puhelimista, tableteista ja muista laitteista, ilmaisia kanavapaketteja tai muita viihdepalveluita tai lisää dataa ulkomailla käytettäväksi.

Miten valita sopiva perhepuhelinliittymä?

Perhepuhelinliittymän valinta riippuu paljon siitä, miten ja mihin tarkoitukseen perheesi käyttää puhelimiaan. Jotta voit valita sopivan liittymän, sinun kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 • Kuinka monta liittymää tarvitset? Jos perheessänne on useampi puhelimen käyttäjä, kannattaa harkita perhepaketin tilaamista, jolloin saat useamman liittymän yhdellä edullisella kuukausimaksulla. Jos tarvitset vain yhden tai kaksi liittymää, voit valita ne erikseen operaattorin valikoimasta.
 • Kuinka paljon dataa käytätte? Data eli nettiyhteys on yksi tärkeimmistä tekijöistä liittymää valitessa. Dataa kuluu esimerkiksi netissä surffailuun, videoiden katseluun, musiikin kuunteluun ja sovellusten käyttöön. Jos käytätte paljon dataa, kannattaa valita rajaton liittymä, jossa voit käyttää nettiä niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja. Jos käytätte vähän dataa, voitte valita liittymän, jossa on tietty määrä dataa kuukaudessa tai jossa maksatte datasta käytön mukaan.
 • Kuinka paljon soitatte ja lähetätte viestejä? Puhelut ja viestit ovat toinen tärkeä tekijä liittymää valitessa. Jos soitatte ja lähetätte paljon puheluita ja viestejä, kannattaa valita rajaton liittymä, jossa voit puhua ja tekstata niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja. Jos soitatte ja lähetätte vähän puheluita ja viestejä, voitte valita liittymän, jossa maksatte puheluista ja viesteistä käytön mukaan tai jossa on tietty määrä puheluita ja viestejä kuukaudessa.
 • Missä maissa käytätte puhelimianne? Jos matkustatte paljon ulkomaille tai olette yhteydessä ulkomailla asuviin perheenjäseniin tai ystäviin, kannattaa kiinnittää huomiota liittymän roaming-hintoihin. Roaming tarkoittaa sitä, että käytät puhelintasi toisessa maassa kuin missä liittymäsi on rekisteröity. Roaming voi olla kallista, jos et ole varovainen. Siksi kannattaa valita liittymä, jossa on reilusti EU-dataa eli nettiyhteyttä EU-maissa käytettäväksi tai jossa on edulliset roaming-hinnat muissa maissa.

Vertailussa Suomen suurimmat teleoperaattorit

Suomessa on neljä suurta teleoperaattoria, jotka tarjoavat erilaisia puhelinliittymiä: Telia, Elisa, DNA ja Moi Mobiili. Näiden operaattoreiden välillä on eroja niin hinnoissa, nopeuksissa, kuuluvuudessa kuin asiakaseduissakin. Tässä vertailemme näitä operaattoreita ja niiden perhepuhelinliittymiä.

Telia

Telia on yksi Suomen suurimmista teleoperaattoreista, joka tarjoaa laajan valikoiman puhelinliittymiä sekä muita palveluita kuten TV-, netti- ja laajakaistaliittymiä. Telian etuna on se, että se tarjoaa asiakkailleen monia etuja ja bonuksia kuten alennuksia laitteista, ilmaisia kanavapaketteja ja muita viihdepalveluita sekä lisää dataa ulkomailla käytettäväksi.

Telia tarjoaa useita erilaisia perhepuhelinliittymiä:

 • Telia Dot: Tämä on Telian uusin ja innovatiivisin liittymä, joka mukautuu automaattisesti käyttöösi. Telia Dotissa maksat vain siitä mitä käytät: 0,01 €/min puheluista, 0,01 €/kpl viesteistä ja 0,01 €/Mt datasta. Lisäksi saat rajattoman netin kotimaassa.
 • 30 päivän tyytyväisyystakuun, joka tarkoittaa sitä, että voit kokeilla liittymää ilman riskiä ja vaihtaa sen toiseen tai perua sen kokonaan ilman kuluja, jos et ole tyytyväinen.

Telia Dot -liittymä on Telian uusin ja innovatiivisin liittymä, joka mukautuu automaattisesti käyttöösi. Telia Dotissa maksat vain siitä mitä käytät: 0,01 €/min puheluista, 0,01 €/kpl viesteistä ja 0,01 €/Mt datasta. Lisäksi saat rajattoman netin kotimaassa 5-25 € kuukausimaksulla. Telia Dot -liittymän voit tilata tästä.

Telia Dot -liittymän lisäksi Telia tarjoaa myös muita kiinteähintaisia liittymiä, joissa on rajattomat puhelut ja viestit sekä rajaton netti kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Nämä liittymät ovat:

 • Telia Rajaton 5G 300M: Tämä liittymä on tarkoitettu sinulle, joka haluat käyttää huippunopeaa 5G-verkkoa ja nauttia sujuvasta nettiyhteydestä. Liittymän maksiminopeus on 300 Mbit/s ja se sisältää 27 Gt nettiä EU/ETA-maissa kuukaudessa. Liittymän hinta on 29,90 €/kk.
 • Telia Rajaton 4G Rajaton+: Tämä liittymä on tarkoitettu sinulle, joka haluat käyttää nopeaa ja luotettavaa 4G-verkkoa ja surffata netissä ilman huolia. Liittymän maksiminopeus on 200 Mbit/s ja se sisältää 24 Gt nettiä EU/ETA-maissa kuukaudessa. Liittymän hinta on 26 €/kk.
 • Telia Rajaton 4G Rajaton: Tämä liittymä on tarkoitettu sinulle, joka haluat käyttää hyvää ja edullista 4G-verkkoa ja hoitaa perusasiat netissä. Liittymän maksiminopeus on 100 Mbit/s ja se sisältää 21 Gt nettiä EU/ETA-maissa kuukaudessa. Liittymän hinta on 23 €/kk.

Telia Rajaton -liittymät voit tilata tästä.

Elisa

Elisa on toinen Suomen suurimmista teleoperaattoreista, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman puhelinliittymiä sekä muita palveluita kuten TV-, netti- ja laajakaistaliittymiä. Elisan etuna on se, että se tarjoaa asiakkailleen laadukkaan ja kattavan verkko- ja asiakaspalvelun sekä mahdollisuuden hyödyntää Elisa Viihde -palvelua, josta löytyy runsaasti elokuvia, sarjoja ja urheilua.

Elisa tarjoaa useita erilaisia perhepuhelinliittymiä:

 • Elisa Perhe: Tämä on Elisan paras perhepaketti, joka sisältää neljä liittymää yhdellä edullisella kuukausimaksulla. Voit valita liittymien välillä eri nopeuksia ja data-määriä sekä jakaa dataa perheen kesken. Lisäksi saat Elisa Viihde -palvelun ja Elisa Kirja -palvelun käyttöösi. Elisa Perhe -paketti maksaa 69,90 €/kk.
 • Elisa Saunalahti Huoleton: Tämä on Elisan suosituin liittymä, joka sisältää rajattomat puhelut ja viestit sekä rajattoman netin kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Voit valita liittymän nopeuden 4G- tai 5G-verkossa ja saat reilusti nettiä EU/ETA-maissa kuukaudessa. Elisa Saunalahti Huoleton -liittymän hinta vaihtelee 19,90-44,90 €/kk nopeudesta riippuen.
 • Elisa Saunalahti Tarkka: Tämä on Elisan edullinen liittymä, joka sisältää rajattoman netin kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Voit valita liittymän nopeuden 4G- tai 5G-verkossa ja maksat puheluista ja viesteistä käytön mukaan. Elisa Saunalahti Tarkka -liittymän hinta vaihtelee 14,90-39,90 €/kk nopeudesta riippuen.

Elisa Saunalahti -liittymät voit tilata tästä.

DNA

DNA on kolmas Suomen suurimmista teleoperaattoreista, joka tarjoaa laajan valikoiman puhelinliittymiä sekä muita palveluita kuten TV-, netti- ja laajakaistaliittymiä. DNA:n etuna on se, että se tarjoaa asiakkailleen huippunopean ja luotettavan 4G- tai 5G-verkon, joka kattaa lähes koko Suomen ja toimii sekä puhelimen että kodin laitteiden käyttöön.

DNA tarjoaa useita erilaisia perhepuhelinliittymiä:

 • DNA Rajaton: Tämä on DNA:n paras liittymä, joka sisältää rajattomat puhelut ja viestit sekä rajattoman netin kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Voit valita liittymän nopeuden 4G- tai 5G-verkossa ja saat reilusti nettiä EU/ETA-maissa kuukaudessa. DNA Rajaton -liittymän hinta vaihtelee 18-49,90 €/kk nopeudesta riippuen.
 • DNA Jämpti: Tämä on DNA:n edullinen liittymä, joka sisältää rajattoman netin kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Voit valita liittymän nopeuden 4G-verkossa ja maksat puheluista ja viesteistä käytön mukaan. DNA Jämpti -liittymän hinta on 15,90 €/kk.
 • DNA Laitenetti: Tämä on DNA:n erikoisliittymä, joka on tarkoitettu vain laitteiden väliseen tiedonsiirtoon. Liittymällä ei voi soittaa tai lähettää viestejä, mutta se tarjoaa rajattoman netin kotimaassa. Liittymän nopeus on 0,5 Mbit/s ja sen hinta on 4 €/kk.

DNA:n liittymät voit tilata tästä.

Moi Mobiili

Moi Mobiili on neljäs Suomen suurimmista teleoperaattoreista, joka tarjoaa yksinkertaisia ja edullisia puhelinliittymiä. Moi Mobiilin etuna on se, että se tarjoaa asiakkailleen automaattisen hintaleikkurin, joka pitää huolen siitä, ettei lasku karkaa käsistä. Lisäksi Moi Mobiili käyttää DNA:n huippunopeaa ja luotettavaa 4G- tai 5G-verkkoa.

Moi Mobiili tarjoaa useita erilaisia perhepuhelinliittymiä:

 • Moi Potti: Tämä on Moi Mobiilin paras perhepaketti, joka sisältää neljä liittymää yhdellä edullisella kuukausimaksulla. Voit valita liittymien välillä eri nopeuksia ja data-määriä sekä jakaa dataa perheen kesken. Lisäksi saat automaattisen hintaleikkurin, joka pitää huolen siitä, ettei lasku karkaa käsistä. Moi Potti -paketti maksaa 12 €/kk/liittymä.
 • Moi Rajaton 4G: Tämä on Moi Mobiilin suosituin liittymä, joka sisältää rajattomat puhelut ja viestit sekä rajattoman netin kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Voit valita liittymän nopeuden 4G-verkossa ja saat reilusti nettiä EU/ETA-maissa kuukaudessa. Moi Rajaton 4G -liittymän hinta on 18 €/kk.
 • Moi Reilu 5G: Tämä on Moi Mobiilin paras liittymä, joka sisältää rajattomat puhelut ja viestit sekä rajattoman netin kotimaassa sekä Pohjolassa ja Baltiassa. Voit valita liittymän nopeuden 4G- tai 5G-verkossa ja maksat 5G-verkon käytöstä vain ollessasi 5G-verkossa. Moi Reilu 5G -liittymän hinta vaihtelee 19-27 €/kk verkosta riippuen.
 • Moi Laitenetti: Tämä on Moi Mobiilin erikoisliittymä, joka on tarkoitettu vain laitteiden väliseen tiedonsiirtoon. Liittymällä ei voi soittaa tai lähettää viestejä, mutta se tarjoaa rajattoman netin kotimaassa. Liittymän nopeus on 0,5 Mbit/s ja sen hinta on 4 €/kk.

Moi Mobiili -liittymät voit tilata tästä.

Perhepuhelinliittymien vertailutaulukko

Tässä taulukossa olemme vertailleet eri operaattoreiden perhepuhelinliittymiä keskenään. Olemme valinneet vertailuun kunkin operaattorin edullisimman ja kalleimman perhepaketin sekä yhden kiinteähintaisen ja yhden käytön mukaan maksettavan liittymän.

OperaattoriLiittymän nimiHinta €/kkData kotimaassaData EU/ETA-maissaPuhelut ja viestit
TeliaTelia Dot5-25RajatonEi sisälly0,01 €/min/kpl
TeliaTelia Rajaton 5G 300M29,90Rajaton27 GtRajaton
ElisaElisa Saunalahti Tarkka14,90-39,90RajatonEi sisällyKäytön mukaan
ElisaElisa Perhe (4 liittymää)69,90Rajaton (valinnainen nopeus)Valinnainen määrä (riippuu nopeudesta)Rajaton
DNADNA Laitenetti4Rajaton (0,5 Mbit/s)Ei sisällyEi sisälly
DNADNA Rajaton (5G)49,90Rajaton (400 Mbit/s)39 GtRajaton
Moi MobiiliMoi Laitenetti4Rajaton (0,5 Mbit/s)Ei sisällyEi sisälly
Moi MobiiliMoi Potti (4 liittymää)4824 Gt jaettavaa dataaEi sisällyKäytön mukaan (max. 4 €/kk/liittymä)

Näin löydät parhaat perhepuhelinliittymät

Perhepuhelinliittymien vertailu voi olla haastavaa, sillä eri operaattoreilla on erilaisia tarjouksia, ehtoja ja etuja. Siksi olemme luoneet sinulle ilmaisen vertailupalvelun, jossa voit helposti ja nopeasti löytää juuri sinun perheellesi sopivat liittymät.

Vertailupalvelussamme voit:

 • Valita haluamasi operaattorit, nopeudet, kuuluvuuden ja lisäpalvelut
 • Nähdä eri liittymien hinnat, ominaisuudet ja arvostelut
 • Tilata haluamasi liittymät suoraan operaattoreilta

Vertailupalvelumme on täysin ilmainen ja puolueeton. Emme suosi mitään operaattoria tai liittymää, vaan näytämme sinulle vain rehelliset ja ajantasaiset tiedot. Voit siis luottaa siihen, että löydät parhaat perhepuhelinliittymät meiltä.

Perhepuhelinliittymät lyhyesti

Perhepuhelinliittymä on hyvä valinta, jos haluat säästää rahaa, hallita liittymiä helposti ja nauttia eduista ja bonuksista. Perhepuhelinliittymällä saat kattavan paketin koko perheelle yhdellä edullisella kuukausimaksulla.

Suomessa on neljä suurta teleoperaattoria, jotka tarjoavat erilaisia perhepuhelinliittymiä: Telia, Elisa, DNA ja Moi Mobiili. Näiden operaattoreiden välillä on eroja niin hinnoissa, nopeuksissa, kuuluvuudessa kuin asiakaseduissakin. Siksi kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ennen kuin teet päätöksen.

Perhepuhelinliittymän valinta riippuu paljon siitä, miten ja mihin tarkoitukseen perheesi käyttää puhelimiaan. Jotta voit valita sopivan liittymän, sinun kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 • Kuinka monta liittymää tarvitset?
 • Kuinka paljon dataa käytätte?
 • Kuinka paljon soitatte ja lähetätte viestejä?
 • Missä maissa käytätte puhelimianne?

Jos haluat löytää parhaat perhepuhelinliittymät helposti ja nopeasti, voit käyttää ilmaista vertailupalveluamme. Vertailupalvelussamme voit syöttää perheesi tarpeet ja toiveet ja nähdä eri liittymien hinnat, ominaisuudet ja arvostelut. Voit myös tilata haluamasi liittymät suoraan operaattoreilta.