Paras rajaton dataliittymä – Vertaile dataliittymät

Oletko kyllästynyt datakatkoihin ja hitaaseen nettiin? Haluatko surffata, striimata ja ladata tiedostoja ilman rajoituksia? Silloin sinun kannattaa hankkia rajaton dataliittymä puhelimeesi.

Rajaton dataliittymä tarkoittaa sitä, että liittymässä ei ole datakattoa. Voit siis käyttää nettiä niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja. Rajaton dataliittymä on nykyaikana lähestulkoon välttämätön, mutta liittymien nopeuksissa sekä hinnoissa on eroja.

Vertaile rajattomat liittymät

Tässä artikkelissa vertailemme Suomen suurimpia teleoperaattoreita eli Teliaa, Elisaa, DNA:ta ja Moi Mobiilia sekä niiden tarjoamia rajattoman tiedonsiirron liittymiä.

Rajattoman datan liittymien vertailu

rajaton dataliittymä

Vertailimme neljän eri operaattorin rajattoman datan liittymiä seuraavilla kriteereillä:

 • Hinta
 • Nopeus
 • EU-data
 • Puhelut ja viestit

Taulukossa näet yhteenvedon vertailun tuloksista.

OperaattoriLiittymän nimiHinta/kkNopeusEU-dataPuhelut ja viestit
TeliaRajaton 4G24,90 €300 Mbit/s10 GtRajattomasti
ElisaSaunalahti Huoleton 4G Super24,90 €600 Mbit/s10 GtRajattomasti
DNARajaton 4G24,90 €300 Mbit/s10 GtRajattomasti
MoiMoi Rajaton18 €100 Mbit/s10 GtRajattomasti

Mitä ottaa huomioon rajatonta dataa valitessa?

Rajaton dataliittymä on hyvä valinta, jos käytät nettiä paljon ja haluat välttää yllättävät lisämaksut. Mutta miten valita paras rajaton dataliittymä omiin tarpeisiisi? Tässä muutamia vinkkejä:

 • Mieti, kuinka nopeaa nettiä tarvitset. Jos katsot paljon videoita tai pelaat pelejä, kannattaa valita nopeampi liittymä. Jos taas käytät nettiä lähinnä sähköpostiin tai someen, riittää hitaampikin yhteys.
 • Tarkista, kuinka paljon EU-dataa liittymään sisältyy. Jos matkustat usein ulkomaille, kannattaa valita liittymä, jossa on reilusti EU-dataa. Näin voit käyttää nettiä normaalisti ilman roaming-maksuja.
 • Vertaile hintoja ja tarjouksia. Eri operaattorit saattavat tarjota alennuksia tai etuja uusille asiakkaille. Kannattaa siis kilpailuttaa eri vaihtoehdot ja valita edullisin liittymä.
 • Hyödynnä vaihtohyvitys tai liittymän siirto. Jos olet tyytyväinen nykyiseen operaattoriisi, mutta haluat vaihtaa rajattomaan dataan, voit kysyä, onko sinulle tarjolla vaihtohyvitystä. Jos taas haluat vaihtaa operaattoria, voit siirtää nykyisen numerosi uuteen liittymään.

Yhteenveto

Rajaton dataliittymä on loistava valinta, jos haluat käyttää nettiä ilman rajoituksia. Voit valita itsellesi sopivan liittymän vertailemalla eri operaattorien hintoja, nopeuksia ja EU-dataa. Muista myös hyödyntää mahdolliset alennukset ja edut.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua löytämään parhaan rajattoman dataliittymän. Jos haluat vertailla lisää eri liittymiä, suosittelemme käyttämään meidän ilmaista vertailuamme. Siinä voit helposti verrata eri operaattorien tarjouksia ja löytää juuri sinulle sopivan liittymän.

Vertaa parhaat puhelinliittymät tästä

Usein kysytyt kysymykset rajattomasta datasta

Tässä osiossa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla rajattomasta datasta ja sen valinnasta.

Mikä on rajaton dataliittymä?

Rajaton dataliittymä on puhelinliittymä, jossa voit käyttää nettiä niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja. Rajaton dataliittymä ei siis sisällä datakattoa eli rajaa sille, kuinka paljon voit käyttää nettiä kuukaudessa.

Miksi valita rajaton dataliittymä?

Rajaton dataliittymä on hyvä valinta, jos käytät nettiä paljon ja haluat välttää yllättävät lisämaksut. Rajaton dataliittymä mahdollistaa esimerkiksi videoiden katselun, pelien pelaamisen ja tiedostojen lataamisen ilman huolta siitä, että netti loppuisi kesken. Rajaton dataliittymä on myös kätevä, sillä sinun ei tarvitse seurata netinkäyttöäsi tai ladata saldoa tai paketteja.

Mitä eroa on rajattomalla ja rajoitetulla dataliittymällä?

Rajoitetussa dataliittymässä on datakatto eli raja sille, kuinka paljon voit käyttää nettiä kuukaudessa. Jos ylität datakaton, netti hidastuu tai katkeaa kokonaan, tai joudut maksamaan lisämaksuja. Rajoitetun dataliittymän hinta riippuu siitä, kuinka suuri datakatto on.

Rajattomassa dataliittymässä ei ole datakattoa eli voit käyttää nettiä niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja. Rajattoman dataliittymän hinta riippuu siitä, kuinka nopea netti on.

Mitkä ovat rajattoman datan liittymien hyvät ja huonot puolet?

Rajattoman datan liittymien hyviä puolia ovat:

 • Voit käyttää nettiä niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja
 • Voit nauttia nopeasta ja laadukkaasta netistä
 • Voit surffata netissä myös ulkomailla ilman roaming-maksuja
 • Sinun ei tarvitse seurata netinkäyttöäsi tai ladata saldoa tai paketteja

Rajattoman datan liittymien huonoja puolia ovat:

 • Rajaton dataliittymä voi olla kalliimpi kuin rajoitettu dataliittymä
 • Rajaton dataliittymä voi kuluttaa enemmän akkua ja lämmittää puhelinta
 • Rajaton dataliittymä voi houkutella käyttämään nettiä liikaa

Miten valita paras rajaton dataliittymä?

Paras rajaton dataliittymä riippuu omista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Voit valita parhaan rajattoman dataliittymän vertailemalla eri operaattorien hintoja, nopeuksia ja EU-dataa. Kannattaa myös ottaa huomioon puheluiden ja viestien määrät sekä mahdolliset alennukset ja edut.

Mitkä ovat Suomen suosituimmat operaattorit rajattomalle datale?

Suomen suosituimpia operaattoreita rajattomalle datalle ovat Telia, Elisa, DNA ja Moi Mobiili. Nämä operaattorit tarjoavat erilaisia rajattoman datan liittymiä eri hintoihin ja nopeuksiin. Voit vertailla näiden operaattorien tarjouksia meidän ilmaisessa vertailussamme.

Mitä tarkoittaa EU-data?

EU-data tarkoittaa sitä, kuinka paljon voit käyttää nettiä EU/ETA-maissa ilman lisämaksuja. EU/ETA-maat ovat kaikki EU:n jäsenmaat sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja. Jos liittymässäsi on EU-dataa, voit käyttää nettiä näissä maissa samaan hintaan kuin kotimaassa. Jos ylität EU-datan rajan, joudut maksamaan roaming-maksuja.

Mitä tarkoittaa netin nopeus?

Netin nopeus tarkoittaa sitä, kuinka nopeasti voit ladata ja lähettää tietoa netissä. Netin nopeus mitataan megabiteissä sekunnissa (Mbit/s). Mitä suurempi nopeus on, sitä parempi on netin laatu ja suorituskyky. Netin nopeuteen vaikuttavat muun muassa verkon kuormitus, sijainti ja laite.

Mitä eroa on 4G- ja 5G-liittymillä?

4G- ja 5G-liittymät ovat erilaisia mobiiliverkon sukupolvia. 4G on neljäs sukupolvi ja 5G on viides sukupolvi. 5G on uudempi ja nopeampi kuin 4G. 5G mahdollistaa jopa gigabittiluokan nopeudet ja pienemmän viiveen. 5G-liittymät ovat kuitenkin vielä harvinaisempia ja kalliimpia kuin 4G-liittymät.

Miten voin vaihtaa rajattomaan dataan?

Voit vaihtaa rajattomaan dataan joko vaihtamalla operaattoria tai vaihtamalla liittymää samalla operaattorilla. Jos haluat vaihtaa operaattoria, voit siirtää nykyisen numerosi uuteen liittymään. Jos haluat vaihtaa liittymää samalla operaattorilla, voit kysyä, onko sinulle tarjolla vaihtohyvitystä.

Miten voin säästää rahaa puhelinlaskussani?

Voit säästää rahaa puhelinlaskussasi valitsemalla itsellesi sopivan liittymän, kilpailuttamalla eri operaattorit ja hyödyntämällä mahdolliset alennukset ja edut. Voit myös vähentää netinkäyttöäsi tai käyttää wifi-verkkoja silloin, kun mahdollista.