Miten paljon mobiilipelit kuluttavat dataa? (Selvitys & esimerkkejä)

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon dataa käytät, kun pelaat suosikkipelejäsi puhelimellasi? Entä kuinka paljon se vaikuttaa puhelinlaskuusi? Jos olet, et ole yksin. Monet ihmiset ovat kiinnostuneita tietämään, miten paljon mobiilipelit kuluttavat dataa ja miten he voivat hallita sitä.

Vaikka suurin osa puhelinliittymistä sisältää rajattoman datan kotimaassa ja kotona käytät Wifi-verkkoa, on mobiilipelien datakäyttö tärkeä asia, koska se voi vaikuttaa sekä pelikokemukseen että puhelinlaskuun. Jos sinulla on rajoitettu tai kallis datapaketti, et halua tuhlata sitä pelien pelaamiseen.

paljonko mobiilipelit kuluttavat dataa

Tässä artikkelissa kerron sinulle, miten voit selvittää, kuinka paljon dataa mobiilipelit kuluttavat, ja miten voit optimoida sen.

Olen kokenut puhelinliittymäekspertti, jolla on vuosien kokemus aiheesta. Olen myös intohimoinen mobiilipelaaja, joka on kokeillut monia eri pelejä ja laitteita. Olen kerännyt tietoa eri lähteistä ja omista kokemuksistani, jotta voisin tarjota sinulle ainutlaatuista ja hyödyllistä tietoa, jota on vaikea löytää muualta verkosta.

Mitkä tekijät vaikuttavat mobiilipelien datakäyttöön?

Mobiilipelien datakäyttö riippuu monista tekijöistä, kuten:

Pelin tyyppi

Eri pelityypit käyttävät eri määriä dataa. Yleensä online-moninpelit käyttävät enemmän dataa kuin offline-yksinpelit, koska ne vaativat jatkuvaa yhteyttä muihin pelaajiin ja pelipalvelimiin. Esimerkiksi Fortnite käyttää noin 100 MB dataa tunnissa, kun taas Candy Crush Saga käyttää vain noin 10 MB dataa tunnissa.

Grafiikka

Grafiikan laatu vaikuttaa myös datakäyttöön. Mitä parempi grafiikka on, sitä enemmän dataa tarvitaan sen lataamiseen ja näyttämiseen. Esimerkiksi Call of Duty: Mobile käyttää noin 170 MB dataa tunnissa, kun taas Among Us käyttää vain noin 20 MB dataa tunnissa.

Verkkoyhteys

Verkkoyhteyden nopeus ja vakaus vaikuttavat myös datakäyttöön. Mitä nopeampi ja vakaampi yhteys on, sitä vähemmän dataa tarvitaan pelin sujuvaan toimintaan. Esimerkiksi PUBG Mobile käyttää noin 100 MB dataa tunnissa 4G-verkossa, mutta noin 150 MB dataa tunnissa 3G-verkossa.

Laitteen asetukset

Laitteen asetukset voivat myös vaikuttaa datakäyttöön. Esimerkiksi jos sallit pelien ladata päivityksiä tai lisäsisältöjä taustalla, se lisää datakäyttöä. Voit hallita näitä asetuksia laitteesi sovellusasetuksista tai pelien sisällä. Päivitä pelit Wifiä käyttäen, jos kotona on rajaton langaton netti.

Miten voit selvittää mobiilipelien datakäytön?

Jos haluat tietää, kuinka paljon dataa mobiilipelit kuluttavat, sinulla on muutama vaihtoehto:

  • Käytä laitteen sisäänrakennettua datalaskuria: Useimmat Android- ja iOS-laitteet tarjoavat datalaskurin, joka näyttää, kuinka paljon dataa olet käyttänyt tietyn ajanjakson aikana. Voit myös nähdä, mitkä sovellukset ovat käyttäneet eniten dataa. Voit löytää datalaskurin laitteesi asetuksista tai ilmoituspaneelista.
  • Käytä kolmannen osapuolen datalaskuria: Jos haluat tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa datakäytöstäsi, voit käyttää kolmannen osapuolen datalaskuria, kuten DataEye, My Data Manager tai GlassWire. Nämä sovellukset seuraavat datakäyttöäsi reaaliajassa ja antavat sinulle raportteja ja hälytyksiä. Voit ladata nämä sovellukset Google Playsta tai App Storesta.
  • Käytä verkkosivustoa tai laskuria: Jos haluat saada arvion datakäytöstäsi ilman, että asennat mitään sovelluksia, voit käyttää verkkosivustoa tai laskuria, kuten WhistleOutin Data Usage Calculator tai NerdWalletin Data Calculator. Nämä sivustot antavat sinulle arvion datakäytöstäsi perustuen siihen, kuinka paljon ja kuinka usein pelaat eri pelejä.

Miten voit optimoida mobiilipelien datakäytön?

Jos haluat vähentää mobiilipelien datakäyttöä ja säästää rahaa puhelinlaskussasi, tässä on joitakin vinkkejä:

  • Pelaa offline-pelejä: Jos mahdollista, valitse pelejä, jotka eivät vaadi internet-yhteyttä tai jotka voivat toimia offline-tilassa. Näin voit pelata niitä ilman, että kulutat dataa. Esimerkiksi Subway Surfers, Temple Run ja Angry Birds ovat suosittuja offline-pelejä.
  • Pelaa Wi-Fi-verkossa: Jos sinulla on pääsy Wi-Fi-verkkoon, käytä sitä pelatessasi online-pelejä. Näin voit välttää mobiilidatan käytön kokonaan. Varmista kuitenkin, että Wi-Fi-verkko on luotettava ja turvallinen, jotta pelisi ei keskeydy tai altistu hakkereille.
  • Vähennä pelien grafiikkaa: Jos pelaat grafiikkaintensiivisiä pelejä, voit vähentää niiden datakäyttöä alentamalla grafiikan laatua. Useimmat pelit antavat sinulle mahdollisuuden säätää grafiikan asetuksia pelien sisällä. Valitse matala tai keskitaso grafiikan laaduksi, jotta peli käyttää vähemmän dataa.
  • Rajoita taustadataa: Jos haluat estää pelien käyttämästä dataa silloin, kun et pelaa niitä, voit rajoittaa niiden taustadataa. Voit tehdä tämän laitteesi asetuksista tai kolmannen osapuolen datalaskurista. Näin voit estää pelien lataamasta päivityksiä tai lisäsisältöjä taustalla.

Loppusanat

Mobiilipelien datakäyttö on yksi niistä asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun pelaat puhelimellasi. Se voi vaikuttaa sekä pelikokemukseesi että puhelinlaskuusi.

Tämän artikkelin avulla olet oppinut, mitkä tekijät vaikuttavat mobiilipelien datakäyttöön, miten voit selvittää sen ja miten voit optimoida sen.

Milloin viimeksi kilpailutit puhelinliittymäsi?


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 24 lokakuun, 2023