Mikä liittymä minulla on? Näin löydät itsellesi sopivan puhelinliittymän

Oletko koskaan miettinyt, mikä liittymä sinulla on käytössäsi? Tai oletko tyytyväinen nykyiseen liittymääsi? Tässä artikkelissa kerromme, miten voit helposti selvittää oman liittymäsi tiedot ja vertailla eri vaihtoehtoja löytääksesi itsellesi edullisimman ja parhaiten sopivan puhelinliittymän.

mikä liittymä minulla on

Mistä näen, mikä liittymä minulla on nyt käytössä?

Voit myös tarkistaa oman liittymäsi tiedot operaattorisi verkkoasiointipalvelusta, johon voit kirjautua omilla tunnuksillasi. Verkkoasiointipalvelussa voit nähdä liittymäsi hinnan, ominaisuudet, laskut ja kulutuksen sekä muuttaa liittymääsi tai tilata uusia palveluita. Verkkoasiointipalveluun pääset operaattorisi verkkosivujen kautta. Tässä suorat linkit eri operaattoreiden verkkoasiointipalveluihin:

Toinen tapa tarkistaa oman liittymäsi nimi on katsoa puhelinlaskustasi, jossa se on yleensä ilmoitettu. Esimerkiksi Saunalahti Huoleton 50M tai DNA Rajaton. Liittymän nimi kertoo sinulle, millaisia ominaisuuksia liittymässäsi on, kuten puheaikaa, tekstiviestejä, dataa ja netin nopeutta.

Miksi liittymän tarkistaminen kannattaa?

Puhelinliittymä on nykypäivänä lähes välttämätön tuote, jota käytämme päivittäin puhumiseen, viestittelyyn, netin selaamiseen ja moniin muihin asioihin. Puhelinliittymien tarjonta on myös runsasta ja kilpailu operaattoreiden välillä kovaa. Tämä tarkoittaa sitä, että liittymien hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon, ja voit säästää huomattavasti rahaa valitsemalla itsellesi sopivimman liittymän.

Liittymän tarkistaminen kannattaa myös siksi, että omat tarpeesi ja tottumuksesi saattavat muuttua ajan myötä. Ehkä olet hankkinut uuden puhelimen, joka tukee nopeampaa nettiyhteyttä. Tai ehkä olet alkanut käyttää enemmän tai vähemmän dataa kuin ennen. Tai ehkä haluat vain varmistaa, että maksat vain siitä, mitä käytät.

Liittymän tarkistaminen on helppoa ja nopeaa, ja se voi tuoda sinulle monia etuja. Voit esimerkiksi:

 • Säästää rahaa valitsemalla edullisemman liittymän
 • Nauttia paremmasta nettiyhteydestä valitsemalla nopeamman liittymän
 • Välttää yllättävät lisämaksut valitsemalla rajattoman liittymän
 • Saada lisää etuja ja palveluita valitsemalla operaattorin, joka tarjoaa niitä
 • Olla varma siitä, että liittymäsi sopii juuri sinun tarpeisiisi

Miten voin selvittää oman liittymäni tiedot?

Oman liittymän tiedot voi selvittää monella eri tavalla. Tässä muutamia yleisimpiä keinoja:

 • Tarkista SIM-kortti: Voit irrottaa SIM-kortin puhelimestasi ja katsoa sen kyljestä, minkä operaattorin logo ja sarjanumero siinä on. Tämä kertoo sinulle, minkä operaattorin asiakas olet.
 • Tarkista puhelinlasku: Voit kaivaa esiin viimeisimmän puhelinlaskusi, josta näet operaattorisi nimen ja yhteystiedot sekä liittymäsi hinnan ja ominaisuudet. Laskusta voit myös nähdä, kuinka paljon olet käyttänyt puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kuukaudessa.
 • Tarkista operaattorin verkkosivut: Voit kirjautua operaattorisi verkkosivuille omilla tunnuksillasi ja tarkistaa sieltä oman liittymäsi tiedot. Voit myös muuttaa liittymääsi tai tilata uusia palveluita verkkosivujen kautta.
 • Tarkista numeropalvelusta: Voit käyttää esimerkiksi siirretytnumerot.fi -palvelua, johon syötät oman puhelinnumerosi ja saat tietää, minkä operaattorin liittymä sinulla on. Tämä on hyödyllistä varsinkin, jos olet siirtänyt numerosi operaattorilta toiselle.
 • Tarkista operaattorin asiakaspalvelusta: Voit myös ottaa yhteyttä operaattorisi asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta ja kysyä heiltä oman liittymäsi tietoja. Tämä voi kuitenkin vaatia jonkin verran aikaa ja kärsivällisyyttä.

Miten voin vertailla eri liittymiä?

Kun olet selvittänyt oman liittymäsi tiedot, voit alkaa vertailla eri vaihtoehtoja löytääksesi itsellesi sopivimman liittymän. Vertailuun kannattaa käyttää apuna erilaisia verkkosivuja, jotka tarjoavat puhelinliittymien vertailua ja arvosteluja.

 • Puhelinliittymät.net: Tällä sivustolla voit vertailla kaikkia Suomessa tarjolla olevia puhelinliittymiä helposti ja nopeasti. Voit myös lukea arvosteluja eri operaattoreista ja liittymistä sekä saada vinkkejä liittymän valintaan.

Vertaillessasi eri liittymiä, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Hinta: Liittymien hinnat vaihtelevat paljon riippuen siitä, mitä ominaisuuksia ne sisältävät. Halvin liittymä ei välttämättä ole paras, jos se ei vastaa tarpeitasi. Toisaalta kallein liittymä ei välttämättä ole paras, jos maksat turhasta. Vertaa siis hintoja suhteessa siihen, mitä saat vastineeksi.
 • Ominaisuudet: Liittymien ominaisuuksia ovat esimerkiksi puheaika, tekstiviestit, data, netin nopeus, ulkomaanpuhelut ja -tekstiviestit sekä muut lisäpalvelut. Mieti, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja valitse niiden mukaan. Jos et tarvitse rajatonta dataa tai nopeaa nettiyhteyttä, voit säästää valitsemalla yksinkertaisemman liittymän. Jos taas käytät paljon nettiä tai soitat usein ulkomaille, kannattaa valita sellainen liittymä, joka sisältää nämä edut.
 • Operaattori: Operaattoreita on Suomessa useita, ja niillä on erilaisia etuja ja haittoja. Voit valita operaattorin esimerkiksi sen mukaan, millainen asiakaspalvelu sillä on, millaisia tarjouksia se antaa tai millainen verkko sillä on. Voit myös lukea muiden asiakkaiden kokemuksia eri operaattoreista ja niiden liittymistä.

Miten voin vaihtaa liittymää?

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan puhelinliittymän, voit vaihtaa siihen helposti ja nopeasti. Vaihtaminen ei maksa mitään, eikä se vaadi sinulta paljon vaivaa. Voit vaihtaa liittymää seuraavasti:

 • Tilaa uusi liittymä: Voit tilata uuden liittymän joko meidän liittymävertailusta, operaattorin verkkosivuilta, puhelimitse, sähköpostitse tai myymälästä. Tilauksen yhteydessä voit valita, haluatko säilyttää nykyisen puhelinnumerosi vai saada uuden. Jos haluat säilyttää nykyisen numerosi, sinun täytyy ilmoittaa siitä tilauksen yhteydessä ja antaa vanhan operaattorisi tiedot. Uusi operaattori hoitaa numeronsiirron puolestasi.
 • Ota käyttöön uusi SIM-kortti: Kun olet tilannut uuden liittymän, saat postitse uuden SIM-kortin, jonka voit asentaa puhelimeesi. SIM-kortin mukana tulee ohjeet sen käyttöönottoon. Jos olet siirtänyt numerosi, sinun täytyy odottaa, että vanha liittymäsi lakkaa toimimasta ennen kuin voit ottaa uuden käyttöön. Tämä voi kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään riippuen operaattoreista.
 • Irtisano vanha liittymä: Kun olet ottanut uuden liittymän käyttöön, voit irtisanoa vanhan liittymäsi. Tämä onnistuu yleensä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vanhalle operaattorillesi ja ilmoittamalla irtisanomisesta. Jos olet siirtänyt numerosi, vanha liittymäsi irtisanoutuu automaattisesti numeronsiirron yhteydessä.

Näin löydät itsellesi sopivan puhelinliittymän

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua selvittämään, mikä liittymä sinulla on ja miten voit vaihtaa siihen, joka sopii sinulle parhaiten. Puhelinliittymän valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa sekä lompakkoosi että elämänlaatuusi. Siksi kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valita sellainen liittymä, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

Jos haluat löytää itsellesi sopivan puhelinliittymän helposti ja nopeasti, suosittelemme käyttämään Puhelinliittymät.net -sivuston ilmaista vertailua. Siellä voit vertailla kaikkia Suomessa tarjolla olevia puhelinliittymiä ja niiden hintoja sekä ominaisuuksia. Voit myös tilata haluamasi liittymän suoraan sivuston kautta.

Älä maksa turhasta tai tyydy huonoon nettiyhteyteen. Löydä itsellesi sopiva puhelinliittymä jo tänään ja nauti paremmasta puhelimesta! Klikkaa alla olevaa painiketta ja aloita vertailu!

Vertaa parhaat puhelinliittymät tästä!


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 9 lokakuun, 2023