Liittymä älykelloon – Vinkit, suositukset & paras liittymä

Älykello on kätevä laite, joka tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia arkeen ja vapaa-aikaan. Voit seurata terveyttäsi, vastaanottaa ilmoituksia, kuunnella musiikkia ja paljon muuta älykellon avulla.

Mutta mitä liittymää älykello vaatii ja mitä kannattaa ottaa huomioon liittymän valinnassa? Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää älykellon liittymästä.

älykello liittymä

Miksi tarvitset liittymän älykelloon?

Älykello toimii yleensä yhdessä älypuhelimen kanssa, johon se yhdistetään Bluetooth-yhteydellä. Tällöin älykello käyttää puhelimen liittymää verkkoyhteyden muodostamiseen ja puhelimen toimintojen hallintaan. Tämä tarkoittaa sitä, että älykello ei toimi itsenäisesti ilman puhelinta.

Jos haluat käyttää älykelloa ilman puhelinta tai ilman Bluetooth-yhteyttä, tarvitset siihen oman liittymän.

Tällöin älykello saa oman mobiiliyhteyden, jolla se voi soittaa ja vastaanottaa puheluita ja viestejä, käyttää nettiä ja muita palveluita. Tämä mahdollistaa sen, että voit jättää puhelimen kotiin tai laukkuun ja käyttää vain kelloa.

Liittymän avulla voit hyödyntää älykellosi kaikki ominaisuudet missä tahansa ja milloin tahansa. Voit esimerkiksi:

 • Striimata musiikkia suoraan kellosta Spotifyn tai Apple Musicin kautta
 • Navigoida karttojen avulla
 • Maksaa ostoksia lähimaksulla
 • Käyttää erilaisia sovelluksia
 • Seurata sijaintiasi GPS:llä

Miten valita sopiva liittymä älykelloon?

Älykellon liittymän valinta riippuu siitä, millainen kello sinulla on ja miten aiot sitä käyttää. Kaikki älykellot eivät tue omaa liittymää, vaan ne vaativat eSIM-ominaisuuden. eSIM tarkoittaa sähköistä sim-korttia, joka on sisäänrakennettu laitteeseen. eSIMin avulla voit tilata liittymän sähköisesti ilman fyysistä sim-korttia.

Tällä hetkellä eSIM-ominaisuuden löydät esimerkiksi useista Apple Watch ja Samsung Galaxy Watch -kelloista. Voit tarkistaa oman kellosi yhteensopivuuden operaattorisi verkkosivuilta tai myyjältä.

Jos kellosi tukee eSIMiä, voit tilata sille oman liittymän tai rinnakkaisliittymän eli MultiSIMin. Oma liittymä tarkoittaa sitä, että kellosi saa oman numeron ja datasiirron, jota voit hallita erikseen puhelimen liittymästäsi. Rinnakkaisliittymä tarkoittaa sitä, että kellosi jakaa saman numeron ja datasiirron puhelimesi kanssa. Tällöin voit käyttää samaa liittymää kahdella eri laitteella.

Oman liittymän etuna on se, että voit valita juuri sinulle sopivan liittymän älykelloon. Voit esimerkiksi valita edullisen liittymän, jossa on rajaton netti ja puhelut. Oman liittymän haittana on se, että joudut maksamaan kahdesta eri liittymästä ja muistamaan kaksi eri numeroa.

Rinnakkaisliittymän etuna on se, että voit käyttää samaa liittymää sekä puhelimessa että älykellossa. Voit siis soittaa ja vastaanottaa puheluita ja viestejä samalla numerolla molemmilla laitteilla. Rinnakkaisliittymän haittana on se, että joudut maksamaan lisämaksun palvelusta ja jakamaan datasiirron puhelimesi kanssa.

Vinkit älykellon liittymän valintaan

Kun valitset liittymää älykelloon, kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Tarkista kellosi yhteensopivuus eSIMin kanssa
 • Päätä, haluatko oman liittymän vai rinnakkaisliittymän älykelloon
 • Vertaile eri operaattoreiden tarjouksia ja hintoja
 • Valitse liittymä, jossa on riittävästi dataa ja puhetta älykellon käyttöön
 • Huomioi myös liittymän nopeus, kuuluvuus ja palvelut

Me Puhelinliittymät.net:ssä olemme vertailleet puolestasi eri operaattoreiden liittymiä älykelloon. Voit tutustua vertailuumme täällä.

Parhaat liittymät älykelloon

Tässä esittelemme muutamia hyviä vaihtoehtoja liittymiksi älykelloon. Huomaa, että nämä ovat vain esimerkkejä, ja voit löytää muitakin sopivia liittymiä vertailustamme.

Telia Yhteys Multi

Telia Yhteys Multi on rinnakkaisliittymä, joka mahdollistaa saman liittymän käytön sekä puhelimessa että älykellossa. Palvelu toimii Apple Watch ja Samsung Galaxy Watch -kellojen kanssa. Palvelun hinta on ensimmäiset kolme kuukautta 2,99 €/kk, jonka jälkeen 7,90 €/kk. Voit tilata palvelun verkkokaupasta tai Telia Kaupasta.

Telia Yhteys Multi -palvelun avulla voit:

 • Jättää puhelimen kotiin ja käyttää vain kelloa
 • Soittaa ja vastaanottaa puheluita ja viestejä samalla numerolla
 • Striimata musiikkia suoraan kellosta
 • Navigoida karttojen avulla
 • Käyttää erilaisia sovelluksia

Tilaa Telia Yhteys Multi tästä: Telia

Elisa Rinnakkaisliittymä

Elisa Rinnakkaisliittymä eli MultiSIM on myös rinnakkaisliittymä, joka toimii Apple Watch -kellojen kanssa. Palvelun hinta on 3,99 €/kk tai 5,99 €/kk riippuen siitä, miten paljon dataa haluat käyttää kellossasi. Voit tilata palvelun verkkokaupasta tai Elisa-myymälöistä.

Elisa Rinnakkaisliittymän avulla voit:

 • Käyttää samaa numeroa sekä puhelimessa että kellossa
 • Soittaa ja vastaanottaa puheluita ja viestejä ilman Bluetooth-yhteyttä
 • Käyttää nettiä kellossasi ilman lisämaksua
 • Hyödyntää Apple Watch -kellon kaikki ominaisuudet

Tilaa Elisa Rinnakkaisliittymä tästä: Elisa

Moi Rajaton 4G

Moi Rajaton 4G on edullinen ja nopea liittymä, joka sopii erityisesti paljon nettiä käyttäville. Liittymällä saat rajattomasti dataa 4G-verkossa, joka kattaa lähes koko Suomen. Voit siis surffata, striimata ja somettaa niin paljon kuin haluat ilman huolta datan loppumisesta.

Moi Rajaton 4G -liittymän hinta on 18 €/kk, johon sisältyy myös puhe ja SMS enintään 4 €/kk. Jos käytät vähemmän kuin 4 €/kk puheluihin ja viesteihin, maksat vain käytön mukaan. Puhelut ja tekstarit Suomessa ja EU-maissa maksavat 0,055 €/min ja 0,055 €/kpl.

Moi Rajaton 4G -liittymässä on myös 18 Gt EU-roamingia/kk eli voit käyttää nettiä normaalisti myös ulkomailla ilman lisämaksua. Lisäksi liittymässä on eSIM-valmius eli voit tilata liittymän sähköisesti ilman fyysistä sim-korttia.

Moi Rajaton 4G -liittymän etuja ovat:

 • Rajaton data 4G-verkossa
 • Edullinen hinta
 • Joustava laskutus
 • EU-roaming
 • eSIM-valmius

Tilaa Moi Rajaton 4G tästä: Moi

Yhteenveto: Näin valitset parhaan liittymän älykelloon

Älykello on monipuolinen laite, joka tarjoaa paljon hyötyjä arkeen ja vapaa-aikaan. Jos haluat käyttää älykelloa ilman puhelinta tai Bluetooth-yhteyttä, tarvitset siihen oman liittymän tai rinnakkaisliittymän.

Liittymän valinta riippuu siitä, millainen kello sinulla on ja miten aiot sitä käyttää. Kaikki älykellot eivät tue omaa liittymää, vaan ne vaativat eSIM-ominaisuuden. eSIM tarkoittaa sähköistä sim-korttia, joka on sisäänrakennettu laitteeseen.

Oma liittymä tarkoittaa sitä, että kellosi saa oman numeron ja datasiirron, jota voit hallita erikseen puhelimen liittymästäsi. Rinnakkaisliittymä tarkoittaa sitä, että kellosi jakaa saman numeron ja datasiirron puhelimesi kanssa.

Liittymän valinnassa kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja hintoja sekä ottaa huomioon liittymän data, puhelu, SMS, nopeus, kuuluvuus ja palvelut.

Tässä artikkelissa esittelimme muutamia hyviä vaihtoehtoja liittymiksi älykelloon eri operaattoreilta. Voit tutustua niihin tarkemmin operaattoreiden verkkosivuilla tai tilata ne suoraan tästä:

Jos haluat vertailla lisää eri liittymiä älykelloon, voit käyttää ilmaista vertailuamme, josta löydät parhaat puhelinliittymät juuri sinun tarpeisiisi. Vertailu on helppo ja nopea, ja voit tilata liittymän suoraan vertailusta. Kokeile nyt ja säästä rahaa!

Vertaa parhaat puhelinliittymät tästä

Toivottavasti tämä artikkeli oli sinulle hyödyllinen ja auttoi sinua valitsemaan sopivan liittymän älykelloon.

Usein kysytyt kysymykset älykellon liittymästä

Tässä osiossa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla älykellon liittymästä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit ottaa yhteyttä meihin tai operaattoriisi.

Mitä eroa on omalla liittymällä ja rinnakkaisliittymällä älykelloon?

Oma liittymä tarkoittaa sitä, että kellosi saa oman numeron ja datasiirron, jota voit hallita erikseen puhelimen liittymästäsi. Rinnakkaisliittymä tarkoittaa sitä, että kellosi jakaa saman numeron ja datasiirron puhelimesi kanssa.

Oman liittymän etuna on se, että voit valita juuri sinulle sopivan liittymän älykelloon. Rinnakkaisliittymän etuna on se, että voit käyttää samaa liittymää sekä puhelimessa että älykellossa.

Mitkä älykellot tukevat omaa liittymää?

Kaikki älykellot eivät tue omaa liittymää, vaan ne vaativat eSIM-ominaisuuden. eSIM tarkoittaa sähköistä sim-korttia, joka on sisäänrakennettu laitteeseen. eSIMin avulla voit tilata liittymän sähköisesti ilman fyysistä sim-korttia.

Tällä hetkellä eSIM-ominaisuuden löydät esimerkiksi useista Apple Watch ja Samsung Galaxy Watch -kelloista. Voit tarkistaa oman kellosi yhteensopivuuden operaattorisi verkkosivuilta tai myyjältä.

Mistä voin tilata liittymän älykelloon?

Voit tilata liittymän älykelloon joko olemassa olevalle tai uudelle liittymällesi. Jos haluat oman liittymän älykelloon, voit tilata sen suoraan operaattorilta. Jos haluat rinnakkaisliittymän älykelloon, voit tilata sen lisäpalveluna nykyiseen liittymääsi.

Voit tilata liittymän älykelloon esimerkiksi näiltä operaattoreilta:

Mitä kannattaa ottaa huomioon liittymän valinnassa älykelloon?

Liittymän valinnassa älykelloon kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Tarkista kellosi yhteensopivuus eSIMin kanssa
 • Päätä, haluatko oman liittymän vai rinnakkaisliittymän älykelloon
 • Vertaile eri operaattoreiden tarjouksia ja hintoja
 • Valitse liittymä, jossa on riittävästi dataa ja puhetta älykellon käyttöön
 • Huomioi myös liittymän nopeus, kuuluvuus ja palvelut

Miten voin hallita ja seurata älykellon liittymääni?

Voit hallita ja seurata älykellon liittymääsi samalla tavalla kuin puhelimen liittymääsi. Voit esimerkiksi käyttää operaattorisi sovellusta tai verkkosivua tarkistaaksesi liittymäsi tiedot, saldon, laskut ja palvelut. Voit myös vaihtaa liittymääsi tai tilata lisäpalveluita tarpeen mukaan.

Mitä teen, jos älykellon liittymäni ei toimi?

Jos älykellon liittymäsi ei toimi, voit kokeilla seuraavia asioita:

 • Tarkista, että kellosi on päällä ja ladattu
 • Tarkista, että kellosi on yhteydessä verkkoon ja että verkko on toimiva
 • Tarkista, että kellosi asetukset ovat oikein ja että eSIM on aktivoitu
 • Käynnistä kellosi uudelleen
 • Ota yhteyttä operaattoriisi tai myyjääsi, jos ongelma ei ratkea

Mitä teen, jos haluan vaihtaa älykellon liittymääni?

Jos haluat vaihtaa älykellon liittymääsi, voit tehdä sen samalla tavalla kuin puhelimen liittymääsi. Voit esimerkiksi irtisanoa nykyisen liittymäsi ja tilata uuden liittymän toiselta operaattorilta. Voit myös siirtää nykyisen numerosi uuteen liittymään.

Jos haluat vaihtaa älykellon liittymääsi saman operaattorin sisällä, voit tehdä sen operaattorisi sovelluksella tai verkkosivulla. Voit esimerkiksi vaihtaa oman liittymän rinnakkaisliittymään tai päinvastoin. Voit myös vaihtaa liittymäsi nopeutta, dataa tai puhetta.


Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen

Kiinnostunut puhelinliittymistä, talouden hoidosta ja markkinoinnista. Olen ylläpitänyt Puhelinliittymät.net-sivustoa vuodesta 2018 lähtien.

Sähköposti

Päivitetty: 9 lokakuun, 2023